Φορέας Ελεύθερων Πολιτών Μεσολογγίου : Ανιστόρητη η άποψη για σχίσμα της Μητρόπολης

Επιστολή στην Κεραμέως για τα περί διχοτόμησης της Μητρόπολης

Επιστολή απέστειλε ο Φορέας Ελεύθερων Πολιτών Ανάπτυξης Ι.Π. Μεσολογγίου προς την κ. Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εκτιμώντας ότι υπάρχουν πολιτικά και τοπικιστικά συμφέροντα πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα περί διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Τελευταία διάφορα δημοσιεύματα Μ.Μ.Ε. δημιουργούν θέμα για Σχίσμα της Ιστορικής Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που έχει έδρα την Ι. Π. Μεσολογγίου. Δυστυχώς πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα υπάρχουν πολιτικά και τοπικιστικά συμφέροντα τα οποία κατά τρόπο προκλητικό, αδιαφορούν για τη μεγάλη υγειονομική περιπέτεια που διέρχεται η χώρα μας.

Αδιαφορούν για την εκρηκτική κοινωνική Αναστάτωση που θα προκαλέσουν σε μια εποχή που είναι περισσότερο από ποτέ, αναγκαία η κοινωνική ηρεμία, η συνοχή και η συμπαράσταση.
Αδιαφορούν για τη μεγάλη οικονομική δυσκολία που βιώνει ο λαός μας και για τη τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνηση για να δώσει λύσεις.Είναι δε απορίας άξιον πως προβάλλονται διεκδικήσεις για τεμαχισμό της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και σε ποιους ισχυρούς στηρίζονται;

Όταν η Ελληνική Πολιτεία αποφάσισε και εφαρμόζει συνενώσεις σε μεγάλα σχήματα, όπως Περιφέρειες Τοπικής Αυτοδιοίκησης – τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ – τις Δ.Ο.Υ. – την Παιδεία – τις Υπηρεσίες Υγείας και σε πολλές άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς.Αυτή τη πελατειακή λογική που εφαρμόζουν κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη που τούς έδωσε ο λαός και που γυρίζει πίσω τη χώρα μας, είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε με όλα τα μέσα. Πρέπει, επιτέλους, κάποτε να επικρατήσει και στη χώρα μας η Αξιοκρατία, η ισονομία και η ισοπολιτεία. Επειδή πιστεύουμε ότι η προσπάθειά Σας στηρίζεται σ’ αυτές τις Αρχές.

Παρακαλούμε με την αυστηρή παρέμβασή Σας να αποθαρρύνετε κάθε σκέψη αυτών των ανιστόρητων για σχίσμα της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας οι οποίοι έχουν, κυρίως, στόχο την Ι.Π. Μεσολογγίου, την Πόλη της θυσίας και της προσφοράς, το παγκόσμιο Σύμβολο της Ελευθερίας.
Ελπίζουμε ότι σύντομα θα δοθεί η πρέπουσα απάντηση σ’ αυτές τις επικίνδυνες συμπεριφορές κάποιων διακινητών.

Ι.Π. Μεσολογγίου 11/01/2022
ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Η Διοικούσα Επιτροπή
Φλώρος Λάμπρος
Κατσαβός Σταμάτης
Σιάμος Κώστας