Παίρνουν “φωτιά” τα καύσιμα : Στο 1,87 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Αιτωλοακαρνανία

Το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ ανά λίτρο πλησιάζει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε ορισμένα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αθήνα, ενώ σε πολλά νησιά του Αιγαίου, ήδη το έχει ξεπεράσει.

Για του λόγου το αληθές σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, e-katanalotis – την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου η ανώτατη τιμή της απλής 95αρας έφθασε το 1,987 ευρώ το λίτρο, με το μέσο όρο τιμών των υγρών καυσίμων στην Αττική να κυμαίνεται λίγο πάνω από το 1,80 ευρώ.

Στην Αιτωλοακαρνανία τα καύσιμα έχουν γίνει ήδη ακριβότερα από την Αθήνα. Στο 1,87 ευρώ είναι η μέση τιμή της αμόλυβδης και αντίστοιχα στο 1,60 το diesel κίνησης και στο 1,27 το πετρέλαιο θέρμανσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποια σημεία της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν πρατήρια που πωλούν την αμόλυβδη 95 οκτανίων ήδη κοντά στα 2 ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπ. Ανάπτυξης σε πρατήρια καυσίμων στην Κατούνα, στον ορεινό Βάλτο, στη Βόνιτσα η αμόλυβη πωλείται ήδη κοντά στο 1,95 ευρώ. Ενώ ακόμη και στο Αγρίνιο υπάρχουν πρατήρια που πωλούν σε αυτό το ύψος αμόλυβδη 95 οκτανίων, απλώς πρόκειται για “επώνυμο” καύσιμο τύπου (V-power κτλ)

Συνολικά στην Ελλάδα σε αυτή τη συγκυρία έχουμε την τρίτη ακριβότερη βενζίνης την Ευρώπη, ενώ είναι πιο ακριβή και από τη Γερμανία! Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τους φόρους στα καύσιμα που φθάνουν σχεδόν το ένα ευρώ ανά λίτρο.