Ευθεία επίθεση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανό εξαπολύει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
“Με τις πρόσφατες εξαγγελίες του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υποτιμά, χωρίς ίχνος ντροπής, τη νοημοσύνη των αγροτοπαραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και όλης της Ελλάδας. Προσπαθεί, για μια φορά ακόμη να τους παραπλανήσει. Ξαναμασά τις αγροτοκτόνες προτάσεις του παρελθόντος και τις παρουσιάζει σαν δήθεν πρωτοποριακές λύσεις για την ανακούφισή τους. Προσπαθεί μεθοδευμένα να εξαπατήσει, όλους αυτούς που απελπισμένοι παρακολουθούν την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις χωρίς αποζημίωση επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, τις εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα που επιβάλλουν τα μονοπώλια, την ευρωενωσιακή ΚΑΠ που έχει προγράψει την αγροτιά για χάρη των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ν. Παπαναστάσης.
“Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση”, σύμφωνα με το Ν. Παπαναστάση, “αγνοεί προκλητικάτα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών, όπως αυτά εκφράζονται από τους Συλλόγους τους και τον Πανελλαδικό συντονισμό της πάλης τους”.
Και καταλήγει ο βουλευτής του ΚΚΕ : “Οι αγρότες μας διαθέτουν πλέον εμπειρία και γνωρίζουν πολύ καλά ότι το δίκιο τους θα κριθεί στα μπλόκα, που αποτελούν τη συνέχεια του αδιάκοπου αγώνα που δίνουν εδώ και μήνες, με οργανωτές τους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες. Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματά τους και συμβάλλει με τις δυνάμεις του στον πανελλαδικό συντονισμό της πάλης τους. Οι εργατοϋπάλληλοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να συμπαραταχθούν σε αυτόν τον αγώνα, να αντισταθούν στην πολιτική ΕΕ – κυβερνήσεων, που εντείνει την εκμετάλλευση και την καταλήστευση του μόχθου τους από το κεφάλαιο”.