Απέκλεισαν συμβολικά την Ιόνια Οδό στο Χαλίκι οι αγρότες

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού, κοντά στο Χαλίκι προχώρησαν σήμερα οι αγρότες που διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους παραγωγής και μια σειρά άλλων αιτημάτων που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή του Μπλόκου στο Χαλίκι αναφέρει :
Σήμερα έγινε αυτοκινητοπορεία με αγροτικά που ξεκίνησαν από την Κατοχή, το Νιοχώρι, πέρασαν από το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι και κατέληξαν σε αποκλεισμό στον κόμβο στο Χαλίκι.

Με την ενίσχυση του Μπλόκου και μαζί με τους υπόλοιπους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονταν εκεί, αποκλείσαμε, με αποφασιστικότητα την Ιόνια Οδό, παρά τις δυνάμεις καταστολής που είχαν συγκεντρωθεί και εμπόδιζαν την πρόσβαση μας.

Κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν κάνουμε πίσω στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Το να ξαναμπούμε στα χωράφια μας, να ξαναπαράγουμε, είναι θέμα επιβίωσης πλέον, γι’ αυτό δεν υποχωρούμε. Κλιμακώνουμε τις δράσεις μας, τις κινητοποιήσεις μας, τις επόμενες μέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη, σε πανελλαδικό συντονισμό, με τα δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα, αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση, για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Ενισχύουμε καθημερινά τη ζωή του Μπλόκου και με νέα τρακτέρ! Συνεχίζουμε, διεκδικούμε, θα νικήσουμε!