Παναιτωλικός : Πώς «έσβησε» μετά τις τρεις σερί μεγάλες νίκες

Ο Παναιτωλικός εντυπωσίασε μέσα στον Ιανουάριο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ξεκίνησε το 2022 με ζόρια ο Παναιτωλικός λόγω των πολλών κρουσμάτων που είχε. Γι’ αυτό και το ματς με τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ειδικών συνθηκών. Ακόμη και έτσι οι Αγρινιώτες το πάλεψαν.

Στη συνέχεια ήρθε η τριάδα των αγώνων που εντυπωσίασε τους πάντες. Πρώτα το διπλό με την ΑΕΚ. Μετά η νίκη στο Κύπελλο επί του Ολυμπιακού και στη συνέχεια το διπλό επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Αδυναμίες υπήρχαν και τότε. Στο «Θ. Βαρδιονογιάννης» για παράδειγμα έπρεπε να συμβούν πολλά για να έρθει αυτή η νίκη, αλλά ήρθε. Αυτό ήταν το σημαντικό.

Έκτοτε τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα περίμενε κανείς στο κλαμπ. Τέσσερις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τη Ριζούπολη, όπου ο Παναιτωλικός πήρε το 0-0 από τον τελευταίο Απόλλωνα Σμύρνης.

Η υπέρβαση στο Κύπελλο δεν έγινε, αν και φαινόταν ως μεγάλη ευκαιρία βάσει του πώς αντιμετώπισε το ματς ο Ολυμπιακός. Στο πρωτάθλημα χάθηκε έδαφος και πλέον ο αγώνας με τη Λαμία είναι αρκετά σημαντικός. Εάν δεν γίνει τότε η επιστροφή στις νίκες, δεν θέλει και πολύ για να αρχίσουν να αγχώνονται ξανά οι Αγρινιώτες. Όλα αυτά φυσικά είναι συνδυαστικά, αφού θα πρέπει να πάρει τα εξ αναβολής παιχνίδια του ο Ατρόμητος.

Το πώς η ομάδα που εντυπωσίαζε έβγαλε το πόδι από το γκάζι, έχει εξηγήσεις. Η μία είναι ότι αρκετές λεπτομέρειες που κάποια περίοδο ήταν υπέρ της, τώρα είναι εναντίον της. Και με τον Άρη έγινε κάτι τέτοιο και με τον ΠΑΣ Γιάννινα (για διαφορετικούς λόγους). Οι Ηπειρώτες για παράδειγμα έκαναν ελάχιστες φάσεις, αλλά πήραν το τρίποντο. Επίσης, με τον Απόλλωνα ο Ντίας έχασε τα άχαστα.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ήρθε και ο τραυματισμός του Βέργου. Εκεί φάνηκε ότι ήταν λάθος η απόφαση να μην αποκτηθεί τελικά φορ. Λάθη έγιναν και σε άλλα επίπεδα (πχ το κοουτσάρισμα της ρεβάνς του Κυπέλλου). Επιπλέον, υπήρξαν και προβληματικές συμπεριφορές εντός αποδυτηρίων. Αποκορύφωμα τα όσα έγιναν με τον ΠΑΣ Γιάννινα (σ.σ. όχι μόνο όσα έπιασε η κάμερα).

Ποιότητα -κυρίως μεσοεπιθετικά- υπάρχει, ξεκάθαρο πλάνο επίσης, οι μεταγραφές αρχίζουν να πατούν καλύτερα (ειδικά ο Ντάγκο εντυπωσιάζει) και γι’ αυτό βγαίνει μία αισιοδοξία πως ο Παναιτωλικός θα επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Θα είναι κομβικό, πάντως, να γίνει η αρχή με τη Λαμία.

πηγή : sportime.gr