Παναιτωλικός : Ο Νταγκό τον… επέστρεψε στις νίκες

Με το πολύ όμορφο γκολ του Νταγκό ο καλύτερος Παναιτωλικός πήρε την τεράστια νίκη-ανάσα με 1-0 κόντρα στη Λαμία κι έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής ενόψει των play out.

Με το…καλησπέρα οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έβγαλαν μεγάλη ενέργεια στο γήπεδο και πρέσαραν ψηλά τη Λαμία, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην επίτευξη ενός γρήγορου γκολ. Από την πλευρά τους, οι Φθιώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, με αποτέλεσμα να δέχονται συνεχόμενες επιθέσεις, να βρίσκονται μονίμως ΣΕ θέση άμυνας με μηδαμινή επιθετική δραστηριότητα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό καταγράφηκε στο 15΄, όταν μετά από ασταθή απόκρουση του Γκαραβέλη δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης των γηπεδούχων να επωφεληθεί και να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.Ο Νταγκό έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Αγρινίου. Στο 25΄σουτ από θέση βολής μέσα από την περιοχή έδιωξε ο Γκαραβέλης, ενώ στο 27΄από θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Λαμίας έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου ο Μιχάλης Γρηγορίου σε μια προσπάθεια να τονώσει την επιθετική γραμμή της Λαμίας, πέρασε στο ματς τον Νούνιες αντί του Βέλλιου, με τον Καραμάνο να παίζει φουνταριστός και τον Νούνιες από πίσω του σε ελεύθερο ρόλο. Ο Παναιτωλικός απείλησε στο 54΄με «κεραυνό» του Κορνέλιους έξω από την περιοχή που έδιωξε δύσκολα ο Γκαραβέλης σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι είδαν την υπεροχή τους να καρποφορεί στο 56΄. Ο Νταγκό με έξοχη κίνησε από τα αριστερά συνέκλινε προς το ημικύκλιο και με συρτό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα…συστημένη στα δίχτυα του Γκαραβέλη δίνοντας το προβάδισμα (1-0) στον Παναιτωλικό. Στο 62΄ο Γρηγορίου έριξε τον Αραμπούλι στο ματς και έπαιξε με δύο επιθετικούς γυρίζοντας τη διάταξη σε 4-4-2.

Η Λαμία επιχείρησε να γίνει πιο απειλητική χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να επιδιώκουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενοι τους ελεύθερους χώρους. Στο 80΄σκαφτό πλασέ του Ντουάρτε «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων με τον Παναιτωλικό να…αγγίζει το δεύτερο γκολ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μάλης, Κορνέλιους, Λάρσον (Βργκοτς), Χουχούμης, Ντίας (84΄Τσιγγάρας), Νταγκό (76΄Μόρσεϊ), Φλόρες, Μεντόσα (59΄Ντουάρτε), Αντούνες, Βέργος.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (86΄Γκέντσογλου),Τζανδάρης (62΄Αραμπούλι), Μπανγκουρά (68΄Ρόμανιτς), Καραμάνος, Μανούσος, Βέλλιος (46΄Νούνιες).