Παναιτωλικός – Νταγκό: Η επιμονή του Αναστασίου, οι ελληνικές συμβουλές και το θρίλερ πριν το deal

Ο Ναντρέι Νταγκό εντυπωσιάζει και ο Παναιτωλικός φαίνεται ότι έχει βρει λαβράκι.

Είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε σε κάποιον τον χαρακτηρισμό της μεταγραφής του Ιανουαρίου. Το δίχως άλλο, όμως, ο Παναιτωλικός με την απόκτηση του Ναντρέι Νταγκό εντυπωσίασε τους πάντες. Έχοντας παίξει μόλις τέσσερα ματς ο Ιβοριανός έχει ήδη γίνει talk of the town απολύτως δικαιολογημένα.

Κάπως έτσι εξηγείται και η εντυπωσιακή υπομονή που έδειξαν στο Αγρίνιο με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Κάτι περισσότερο από ένας μήνας χρειάστηκε από τη στιγμή που είχαν έρθει οι δύο πλευρές σε αρχική συμφωνία μέχρι να πέσουν οι υπογραφές.

Το αγκάθι ήταν εξ αρχής γνωστό και το πρόβλημα δυσεπίλυτο. Η βίζα του έληγε στο φινάλε του 2021 και με το που γύρισε στην πατρίδα του, ήταν αρκετά δύσκολο να ξαναφύγει. Κάτι ο κορονοϊός, κάτι που δεν υπάρχει ελληνική πρεσβεία στην Ακτή Ελεφαντοστού και που σε γειτονική χώρα ήταν κλειστή, το ζόρι ήταν μεγάλο. Τα τηλέφωνα έδιναν και έπαιρναν. Άνθρωποι του Παναιτωλικού, οι μάνατζέρ του και ο ίδιος το πάλευαν όσο μπορούσαν και τελικά τα κατάφεραν.

Η Ράγιο και η Κροατία

Τα πρώτα του βήματα εκτός συνόρων έγιναν σε μικρή ηλικία. Άνθρωποι της Ράγιο Βαγιεκάνο πήγαν σε ένα καμπ στην Ακτή Ελεφαντοστού και τον ξεχώρισαν μαζί με δύο ακόμη παιδιά τότε. Ένας τραυματισμός, όμως, ήταν αρκετός για να «κοπεί» το ισπανικό όνειρο. Επόμενος σταθμός ήταν η Κροατία. Κάπως έτσι προέκυψε και η εκπροσώπηση από κροατικό γραφείο μάνατζερ.

Η συγκεκριμένη χώρα αποτέλεσε το κατάλληλο βήμα για να πάει στη Σερίφ Τιρασπόλ. Μία ομάδα που είχε Κροάτες σε θέσεις κλειδιά. Κάπως έτσι πήγε εκεί, αλλά όλα άλλαξαν σχετικά γρήγορα στη Μολδαβία. Το καλοκαίρι ο Γιούρι Βέρνιντουμπ εισηγήθηκε την απόκτηση ενός άλλου winger και επέλεξε να τον στηρίξει. Κάπως έτσι ο ρόλος του πολύ καλού στα προκριματικά του Champions League Νταγκό περιορίσθηκε αισθητά. Το μήνυμα ελήφθη και η απόφαση να αποχωρήσει κλείδωσε λίγο αργότερα.

Ο Παναιτωλικός και οι Έλληνες συμπαίκτες

Ο Δημήτρης Κολοβός έκανε το κονέ, αλλά δεν έπαιξε μόνο εκείνος ρόλο στη μεταγραφή του Νταγκό. Καλά λόγια είπαν και οι άλλοι δύο Έλληνες της ομάδας, όταν ρωτήθηκαν. Τόσο ο Γιώργος Αθανασιάδης όσο και ο Στέφανος Ευαγγέλου. Ο τελευταίος ήταν και στο ίδιο δωμάτιο με τον Νταγκό κάποιες φορές.

Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις έτσι και στη συγκεκριμένη πρώτα είχε βρεθεί ο agent που θα τον προτείνει. Ο Γιάννης Αναστασίου κατευθείαν τον ξεχώρισε γιατί τα στοιχεία που μάζεψε ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Κάπου εδώ να σημειωθεί πως όταν η υπομονή των ανθρώπων της ΠΑΕ άρχισε να τελειώνει, εκείνος που επέμενε ήταν ο Αναστασίου. Αυτόν ήθελε και δικαιώνεται. Δεν είναι τυχαίο, που ο 25χρονου Ιβοριανού μετά το γκολ του με τη Λαμία αγκάλιασε τον προπονητή του.

Παρεμπιπτόντως, εδώ πρέπει να αναφερθεί πως κάποια στιγμή φάνηκε να χαλάει η μεταγραφή του. Τότε προτάθηκε από διάφορους μάνατζερ και αλλού. Υπάρχει μία πληροφορία πως δόθηκε η ευκαιρία μεταξύ άλλων και στη Λαμία για να τον αποκτήσει. Τελικά όχι μόνο δεν συνέβη αυτό, αλλά ηττήθηκε από δικό του γκολ. Ο Παναιτωλικός, από την πλευρά του, επέμεινε μέχρι τέλους, οι διοικούντες εισάκουσαν την επιθυμία του προπονητή και το φινάλε ήταν αίσιο.

πηγή : sportime.gr