Παναιτωλικός : Με Μεντόσα και Ανέστη 1-0 τον Παναθηναϊκό

Η γκολάρα του Μεντόσα, το πέναλτι του Καρλίτος που απέκρουσε ο Ανέστης και ο συγκλονιστικός Κορνέλιους ύψωσαν… απαγορευτικό και ο Παναιτωλικός πέτυχε απέναντι στον Παναθηναϊκό νίκη – μισή παραμονή με 1-0!

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα πήρε τον έλεγχο και είχε σε κέφια τους Αϊτόρ και τους δύο ακραίους μπακ Σάντσες και Χουάνκαρ, όμως, δεν ακολούθησαν σε απόδοση οι Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, ενώ ήταν εξαφανισμένος ο Βιτάλ.

Έτσι, ενώ ο Παναθηναϊκός δημιουργούσε τις προϋποθέσεις, δεν είχε την τελική πάσα. Στο 13’ το σουτ του Αϊτόρ έφυγε ψηλά άουτ και δεν ανησύχησε ο Ανέστης. Στο 23’ αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Αϊτόρ, κόντραρε στο πόδι του Χουχούμη κι απομάκρυνε ο Ανέστης. Σ’ εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι και στο 24’ δυνατό δεξί σουτ εντός περιοχής του Καρλίτος απομάκρυνε ο Ανέστης. Στο 36’ ακυρώθηκε γκολ του Παναθηναϊκού. Κόρνερ του Αϊτόρ, κεφαλιά του Σάρλια στη μικρή περιοχή, κεφαλιά του Βέλεθ στο δεύτερο δοκάρι και σκόραρε ο Σάρλια με νέα κεφαλιά, όμως, ο βοηθός Πετρόπουλος έδειξε ότι η μπάλα βγήκε άουτ πριν το γύρισμα του Βέλεθ, συμφώνησε και ο Ολλανδός Ρούπερτι στο VAR κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν. Ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση, χάρη σε έξοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα στο 47’ (1-0). Και απόλεσε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ στο 59’ μετά από κλέψιμο του Μεντόσα στον Πέρεθ και σουτ του Βέργου που ανάγκασε τον Διούδη να αποκρούσει σε κόρνερ.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές, τους Ιωαννίδη και Παλάσιος, στο 62’ και πέντε λεπτά αργότερα ο πρώτος κέρδισε πέναλτι καθώς γκρεμίστηκε στην περιοχή από τον Κορνέλιους. Ο Καρλίτος ανέλαβε την εκτέλεση από την άσπρη βούλα αλλά ο Ανέστης κατάφερε να αποκρούσει στην αριστερή του γωνία σώζοντας την εστία του (69’). Στην υπόλοιπη διάρκεια του ματς δεν υπήρξε άλλη ευκαιρία, με εξαίρεση ένα γκολ του Καρέλη στο 92’ που ακυρώθηκε ως οφ σάιντ κι έτσι ο Παιναιτωλικός κατέκτησε μια μεγάλη νίκη, την τρίτη του στα πέντε τελευταία ματς με τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο.


Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου / 4-2-3-1): Ανέστης, Μαλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Μάρτενσον (80’ Αντούνες), Μόρσεϊ (69’ Ντουάρτε), Μεντόσα (80’ Ντίας), Νταγκό (69’ Καρέλης), Βέργος (91’ Λούι).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-2-3-1): Διούδης, Σάντσες (83’ Κώτσιρας), Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (83’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς (62’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (62’ Παλάσιος), Καρλίτος (87’ Χατζηγιοβάνης).