Σε γραμμή Αγοραστού ο Άδωνις για τον Αχελώο

Να τον ενοχλεί η Αριστερά το καταλαβαίνουμε, ο υπουργός Αναπτύξεως όμως ενοχλείται και από τις αποφάσεις του ΣτΕ;

Με μία μακροσκελή ανάρτηση του, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε εξηγήσεις για τα περί των «ευθυνών της αριστεράς» για την αυξημένη τιμή του ρεύματος.

Το πλέον ενδιαφέρον απόσπασμα από όσα έγραψε, είναι το ακόλουθο: «Ας πάρουμε λοιπόν τις τιμές του ρεύματος πχ γιατί σήμερα δεν έχουμε φθηνότερες τιμές; Διότι πολύ απλά μεγάλα έργα υποδομής του παρελθόντος που θα προσέφεραν μεταξύ άλλων και μεγάλες φθηνές ποσότητες ρεύματος, έχουν σταματήσει από την αντίδραση της Αριστεράς. Σας θυμίζει κάτι το φράγμα του Αχελώου; Εκτός από την χρησιμότητα του για την ύδρευση θα είχε και μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα που όμως οι διαρκείς πρόσφυγες στο ΣτΕ σταμάτησαν και τώρα στερούμαστε αν και το Κράτος έχει ξοδέψει εκατομμύρια. Μπορείτε να υπολογίσετε ποσό φθηνό ρεύμα έχουμε χάσει και χάνουμε καθημερινά από αυτό και μόνον;»

Ο υπουργός Ανάπτυξης με αφορμή την ενεργειακή κρίση έφερε ως παράδειγμα λοιπόν τα υδροηλεκτρικά του άνω ρου Αχελώου, ορισμένα από αυτά όμως μπορούν να γίνουν με προϋπόθεση της εκτροπή του Αχελώου στη Θεσσαλία. Ίσως να μην είναι καθόλου τυχαίο που πρόσφατα ανάλογη κριτική εκμεταλλευόμενος την ενεργειακή κρίση έκανε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Αν όμως ο Άδωνις ενοχλείται και από τις αποφάσεις του ΣτΕ εκτός από την Αριστερά θα πρέπει να του θυμήσουμε ότι η εκτροπή του Αχελώου ακυρώθηκε από το ΣτΕ με εισήγηση της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ο Άδωνις επιβράβευσε…. με την ψήφο του για να αναλάβει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα! Ενώ το ΣτΕ είχε ακυρώσει και τους περιβαλλοντικούς όρους για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας…