«Ανατολική Ουκρανία»… για τη ΔΕΥΑ Aγρινίου

Η αύξηση στο τέλος αποχέτευσης, το μαγνητοφωνάκι για τα πρακτικά και η ψήφος του «Αγρίνιο Μπορείς»

Σουρεαλιστικές καταστάσεις και εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου με αφορμή τη ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Τίμος Παπανικολάου έθεσαν το ζήτημα της αύξησης του τέλους αποχέτευσης ζητώντας να υπάρξει συζήτηση επ’ αυτού και να τεθεί το θέμα ως εκτός ημερήσιας διάταξης. Η πρότασή του απορρίφθηκε από τη Δημοτική Αρχή με το Δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου να κατηγορεί το Τ. Παπανικολάου για λαϊκισμό λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που υπάρχουν εγκεκριμένα τέλη και προϋπολογισμός στη ΔΕΥΑ και ταυτόχρονα η υποχρέωση ο προϋπολογισμός να είναι ισοσκελισμένος. Μάλιστα οι δύο είχαν αντιπαράθεση και τη σύγκριση με τα τιμολόγιο της ΔΕΥΑ Πατρών (του κομμουνιστή Κ. Πελετίδη) με τη δημοτική αρχή να επιμένει ότι το νερό του Αγρινίου είναι φθηνότερο από την Πάτρα.

Επίσης από την πλευρά της δημοτικής αρχής έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστεί το ζήτημα της αύξησης του τέλους αποχέτευσης, που αντιστοιχεί σε δύο ευρώ το μήνα, όταν ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Νωρίτερα όμως τα πνεύματα είχαν οξυνθεί ότι ο Π. Καψάλης επιχείρησε να απαντήσει στην αιτιάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης πως οι σύμβουλοι της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» ψήφισαν την εν λόγω αύξηση στο ΔΣ της ΔΕΥΑ. Ο Π. Καψάλης κατήγγειλε ότι δεν κρατούνται πρακτικά στη ΔΕΥΑ και πως όταν ζήτησε τα πρακτικά έλαβε την απάντηση πως είχε χαλάσει το μηχάνημα. Όπως εξήγησε στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑ υπερψήφισε τα τέλη έχοντας νωρίτερα λάβει τη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχουν αυξήσεις στην τιμολογιακή πολιτική. Θέλησε λοιπόν με τα πρακτικά να απαντήσει πως ουσιαστικά παραπλανήθηκε για να ψηφίσει. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Κ. Κιτσοπάνος παρομοίασε τον τρόπο που ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» με το Χρυσοχοΐδή που δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο…

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου κάνοντας λόγο για ένα μαγνητοφωνάκι χειρός με το οποίο κρατούνται τα πρακτικά στη ΔΕΥΑ. Ενώ σε άλλη στιγμή της συνέδριασης αφέθηκε λίγο πολύ να εννοηθεί ότι ίσως να μην κρατούνται ούτε χειρόγραφα πρακτικά στη ΔΕΥΑ. Εντονότατη ήταν η αντίδραση της Χρ. Σταρακά που σχεδόν φωνάζοντας χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση στη ΔΕΥΑ και κατήγγειλε ότι την ώρα που λέγεται πως δεν υπάρχουν πρακτικά έχουν παρθεί αποφάσεις για την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών. Από πλευράς δημοτικής αρχής πάντως η απάντηση ήταν ότι η μείζονα αντιπολίτευση τα τέλη της ΔΕΥΑ τα ψήφισε εκτός από το ΔΣ της ΔΕΥΑ και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.