Γ. Παπαναστασίου : Έχουν λερωμένη τη φωλιά τους οι τοπικοί του ΣΥΡΙΖΑ

Επιμένει ο Δήμαρχος Αγρινίου στην κριτική του για τους σχεδιασμούς στη διαχείριση των απορριμμάτων

Συνέχεια στην αντιπαράθεση για το σχεδιασμό των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων δόθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Με αφορμή τη συζήτηση για το τέλος ταφής ο Στ. Καμμένος έκανε λόγο για παράλειψη της δημοτικής αρχής να μην καταθέσει πρόταση το 2016 σε συγκεκριμένη πρόσκληση του ΕΣΠΑ, απαντώντας έτσι ουσιαστικά στην αναφορά του Δημάρχου, Γ. Παπαναστασίου, για την αλλαγή του σχεδιασμού για τα σκουπίδια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα περί «ρουσφετιού» στη Ναύπακτο.

Ο Γ. Παπαναστασίου, ωστόσο, πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι αν δεν καταθέσεις πρόταση σε μια πρόσκληση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να καταθέσεις στην άλλη. Ενώ υπογράμμισε πως σήμερα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, καθώς Αγρίνιο και Ναύπακτος -παρά το γεγονός ότι η Ναύπακτος ευνοήθηκε τότε- βρίσκονται σήμερα στο ίδιο σημείο, μιας και το εκεί εργοστάσιο απορριμμάτων επαναδημοπρατήθηκε.

Για το θέμα υπήρξε προ ημερών σχετική παρέμβαση από το ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας κάτι που ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν το άφησε ασχολίαστο. «Μην θεωρείτε ότι δεν καταλαβαίνω, δεν μου έβγαλε ανακοίνωση η παράταξής σας» είπε στο Στ. Καμμένο «αλλά η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η τοπική κομματική νομενκλατούρα». Επέμεινε δε ο Γ. Παπαναστασίου στις αιτιάσεις του λέγοντας ότι «έχουν λερωμένη τη φωλιά τους οι τοπικοί του ΣΥΡΙΖΑ, όταν «έσπασαν» το ένα εργοστάσιο σε δύο για να εξυπηρετήσουν τα συμφεροντάκια εκεί». Μάλιστα ανέφερε ότι αυτή η πρακτική που ακολουθήθηκε από την τότε κυβέρνηση συνιστά κατασπατάληση δημοσίου χρήματος «γιατί τώρα θέλουμε 20 εκατ. για ένα εργοστάσιο εδώ και αλλά 20 για ένα εργοστάσιο εκεί, ενώ με 25 εκατ. περίπου θα κάναμε ένα εργοστάσιο για όλο το νομό».

Η διαχείριση απορριμμάτων, πρόσθεσε ο Γ. Παπαναστασίου, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για παίζονται μικροπολιτικές. Μάλιστα ο Δήμαρχος Αγρινίου κάνοντας ένα βήμα ακόμη είπε «δεν μιλάω ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάω ενάντια στα λάθη που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάω ως αυτοδιοικητικός γι’ αυτό και δεν μιλάω κατά την ΝΔ, αλλά ενάντια στα λάθη της ΝΔ» και έφερε ως παράδειγμα μια προηγούμενη αναφορά του στη συνεδρίαση πως «με εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ όλες οι κυβερνήσεις είναι υπέρ της εκτροπής του Αχελώου».