Μπορεί να μην υπέγραψε αυτός, αλλά το χάρηκε δεόντως

Ένα ενδιαφέρον ενσταντανέ από την υπογραφή της σύμβασης για το μεγάλο έργο του αγωγού της ύδρευσης από το Καστράκι ήταν ότι ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ήταν αυτός που έδινε τα σχετικά έγγραφα στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Γιάννη Φαρμάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας για να τα υπογράψουν.

Ο δήμαρχος Αγρινίου δεν είναι πλέον πρόεδρος της ΔΕΥΑ και έτσι είναι αναρμόδιος για να υπογράψει τη σύμβαση, ωστόσο αναγκάστηκε σε αυτή την μικρή τελετή να κάνει τη… γραμματειακή υποστήριξη. Και φυσικά δεν τον πείραξε καθόλου, απεναντίας το έκανε με ιδιαίτερη χαρά αφού εξ’ αρχής είχε δηλώσει και συγκινημένος –και φαίνεται εξάλλου καθώς γελούσε ολόκληρος- για το γεγονός ότι αυτή η επίπονη διαδικασία διεκδίκησης και ωρίμανσης αυτού του σημαντικότατου έργου για την υδροδότηση του Αγρινίου, επιτέλους τελεσφόρησε.

Εδώ που τα λέμε το έργο αυτό, αν δει κανείς το ύψος του προϋπολογισμού του, που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, είναι ουσιαστικά τόσο όσο ήταν το ύψος του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, με το οποίο ο Γιώργος Παπαναστασίου πήγε στις εκλογές του 2019 και τις κέρδισε. Βεβαίως στη συνέχεια από το 2020 μέχρι σήμερα το πρόγραμμα αυξήθηκε πάρα πολύ και ο προϋπολογισμός του από τα 21 εκατ. έχει πλέον σχεδόν τριπλασιαστεί. Ωστόσο το συγκεκριμένο έργο πέρα και από την αλήθεια των αριθμών -καθώς μπορεί να λογίζεται ως μισή ΒΑΑ- είναι πραγματικά εμβληματικό.