Θα κάνουν -λένε- το Νοσοκομείο Αγρινίου Rafale της Υγείας

Το Νοσοκομείο Αγρινίου επισκέφθηκε σήμερα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και συναντήθηκε με το διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Μιχάλη Σερασκέρη. Στις κοινές τους δηλώσεις έγινε λόγος για συνεργασία που αποβλέπει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο Αγρινίου καθώς επίσης και στη δημιουργία νέων τμημάτων, χωρίς να παρατεθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Μιχάλη Σερασκέρη πως έχει λάβει εντολή από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ να “απογειωθούν” οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Αν αυτό συνεπάγεται τη διαπίστωση πως σήμερα οι υπηρεσίες του νοσοκομείου βρίσκονται στα… τάρταρα τότε δεν θα διαφωνήσουμε.

Πώς θα γίνει όμως η απογείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, χωρίς κάλυψη των κενών στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό; Βρισκόμαστε σε μία εποχή που τα κενά που προέκυψαν από τις πρόσφατες συνταξιοδότησεις ιατρών στα τέλη του 2021 δεν έχουν ακόμα προκηρυχθεί… Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να γίνεται λόγος για “απογείωση”; Για ποια “απογείωση” να μιλήσει κανείς όταν το Τμήμα της Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου υπολειτουργεί;

Πριν μιλήσουν οι αρμόδιοι για πρόσθετες υπηρεσίες υγείας και για “απογείωση”, καλό θα ήταν να φρόντιζαν π.χ. να είχε τεθεί σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου Αγρινίου που εδώ οκτώμισι χρόνια βρίσκεται ουσιαστικά ανενεργός έχοντας λειτουργήσει μόνο για ένα μικρό διάστημα ολίγων μηνών. Εκτός και αν οι αρμόδιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα συνιστά “απογείωση” του νοσοκομείου το να γίνουν τα αυτονόητα.