Καπναποθήκες Ηλιού: Φράζονται για πεζούς και αυτοκίνητα

Έκλεισαν οι οδοί Μεσολογγίου και Γ. Παπαϊωάννου

Στο οριστικό κλείσιμο των παρακείμενων δρόμων με το ετοιμόρροπο κτίριο των Καπναποθηκών Ηλιού προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου.

Εκτός από το «οδόφραγμα» στο τμήμα της οδού Μεσολογγίου που διασταυρώνεται με την οδό Βαρνακιώτη, τοποθετήθηκαν σιδερένιοι πάσσαλοι ύψους περίπου δύο μέτρων κατά μήκος της οδού Μεσολογγίου αλλά και της οδού Γ. Παπαϊωάνου.

Οι σιδερένιοι πάσσαλοι τοποθετήθηκαν στο οδόστρωμα, γύρω από τις Καπναποθήκες Ηλιού, ώστε στη συνέχεια να δημιουργηθεί περίφραξη, με σκοπό να εμποδίζονται οι πεζοί να περνούν κοντά από το κτίριο, αλλά και το παρκάρισμα των αυτοκινήτων επί της οδού Μεσολογγίου.

Πάντως, πάσσαλοι έχουν τοποθετηθεί, πέραν της Μεσολογγίου και στον ακάλυπτο χώρο (μεταξύ Μεσολογγίου και Χαριλάου Τρικούπη), όπου είχε σημειωθεί η πιο πρόσφατη κατάρρευση. Υπενθυμίζεται ότι τμήμα του χαρακτηρισμένου από το 2002 επικινδύνως ετοιμόρροπου κτίσματος που “βλέπει” σε ακάλυπτο, κατέρρευσε το Δεκέμβριο του 2021 έπειτα από ισχυρή βροχόπτωση και συνέθλιψε παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Ο τραγέλαφος με τις Καπναποθήκες Ηλιού συνεχίζεται από την στιγμή που το Υπουργείο Πολιτισμού δεν ενέκρινε την κατεδάφισή του, παρά το γεγονός ότι δυστυχώς μοιάζει σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι το κτίριο αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει.

Καπναποθήκες Ηλιού