Αιτωλοακαρνανία : Πλώρη για τα 2 ευρώ και πάνω… η βενζίνη

Η ανάφλεξη στην Ουκρανία επιταχύνει την ανοδική πορεία των καυσίμων

Κατά 3 λεπτά του ευρώ αυξήθηκε η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Αιτωλοακαρνανία από τότε που ξέσπασε η ανάφλεξη στην Ουκρανία. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα η αύξηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ανοδική πορεία που είχαν πάρει τα καύσιμα όλο το προηγούμενο διάστημα και να τις δώσει πλέον «εκρηκτικές» διαστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό από την αρχή του χρόνου η αμόλυβδη έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 20 λεπτά του ευρώ, με τη μέση τιμή να εκτοξεύεται από τα 1,77 ευρώ στο 1,96 ευρώ. Εκτιμάται ότι πλέον είναι θέμα ολίγων ημερών, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας η μέση τιμή της αμόλυβδης να φτάσει τα 2 ευρώ. Αν και ήδη σε κάποια πρατήρια η πινακίδα με τις τιμές έχει μπροστά το “2”.

6 λεπτά ακριβότερο στην Αιτωλοακαρνανία το autogas

Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών υγρών καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης στην Αιτωλοακαρνανία η μέση τιμή της αμόλυβδης «αγγίζει» το 1,96, στο 1,69 διαμορφώνεται η τιμή για το πετρέλαιο κίνησης και στο 1,14 η τιμή για το υγραέριο κίνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμόλυβδη και το πετρελαίο κίνησης πωλούνται στην Αιτωλοακαρνανία κατά 3 λεπτά περίπου ακριβότερα από τη μέση τιμή των καυσίμων στη χώρα. Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχει μία από τις ακριβότερες τιμές στη χώρα για το υγραέριο κίνησης (autogas). Με τη μέση τιμή στη χώρα να διαμορφώνεται στο 1,08 και στην Αιτωλοακαρνανία η τιμή να είναι κατά 6 λεπτά ακριβότερη και να φτάνει το 1,14.