Εντείνει την προσπάθεια για αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Προβλήτες και υδατοδρόμιο σε δεύτερη φάση

Στην περαιτέρω αξιοποίηση της Λίμνης Κρεμαστών στοχεύει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στην έγκριση έργων και δράσεων για την αξιοποίηση και ανάδειξη της Λίμνης των Κρεμαστών.

Έτσι για φέτος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα προχωρήσει στην προμήθεια και τοποθέτηση πλωτών προβλητών στην Λίμνη Κρεμαστών.Οι προβλήτες θα τοποθετηθούν στον Άγιο Γεώργιο Επισκοπής και στη Γέφυρα Τατάρνας από όπου θα ξεκινούν και τα καραβάκια περιήγησης στη λίμνη.Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμη δράσεις ανάδειξης και ανάπτυξης της Λίμνης Κρεμαστών, προϋπολογισμού 150.000€ που αφορούν περισσότερα και μεγαλύτερα δρομολόγια περιήγησης στη λίμνη και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επίσης εγκρίθηκε ένα πολύ σημαντικό για την περιοχή έργο, αυτό της ίδρυσης Υδατοδρομίου Αγίου Γεωργίου Ευρυτανίας όπου θα υπάρχει υδροπλάνο που θα εξυπηρετεί ολόκληρη την περιοχή. Προς το παρόν εγκρίθηκε η Τεχνική Υποστήριξη για έκδοση άδειας, προϋπολογισμού 30.000€. Η ιδέα της Περιφέρειας είναι η ίδρυση υδατοδρομίου για χρήση από υδροπλάνα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου πλησίον της υφιστάμενης προβλήτας. Η άδεια αυτή, αφού μελετηθεί, θα εκδοθεί στο όνομα της Περιφέρειας και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αναδόχους, που θα ενδιαφερθούν για την περίπτωση της τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών. Το timing εξάλλου φαντάζει ιδανικό, καθώς οι επενδύσεις στα υδατοδρόμια μετά από πολλά χρόνια αναμονής φαίνεται ότι ξεμπλοκάρουν και ήδη φέτος το καλοκαίρι σε αρκετά νησιά του Αιγαίου θα κάνουν την εμφάνισή τους τα υδροπλάνα.