Παρουσιάστηκε η Αφίσα
Καθ’ όλα έτοιμος είναι ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και το Πνευματικό του Κέντρο για την διοργάνωση των Eορτών Εξόδου 2022.Το επίσημο πρόγραμμα είναι εγκαίρως έτοιμο, ήδη παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Περιφέρειας κατά την συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης έγινε και η επίσημη παρουσίαση της αφίσας. Ο πίνακας που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Δημήτρης Κρέτσης και απεικονίζει τον αρχηγό της Φρουράς των Μεσολογγιτών Αθανάσιου Ραζή-Κότσικα και δώρισε στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αποτέλεσε την έμπνευση για την δημιουργία της αφίσας για τις Εορτές Εξόδου 2022.
Ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τους ευχαρίστησε που για ακόμη μία χρονιά, σταθερά, δηλώνουν το «παρών» στην κορυφαία διοργάνωση του Δήμου, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Για μας οι Εορτές Εξόδου δεν αποτελούν απλά ένα πλέγμα εκδηλώσεων αλλά τον κορυφαίο θεσμό της πόλης, ο οποίος υλοποιείται με συνέπεια και προσήκουσα τιμή κάθε χρόνο. Δυστυχώς τις περασμένες χρονιές, αν και καθ’ όλα έτοιμοι, αναγκαστήκαμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες, δεδομένων των συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Παρόλα αυτά οι εντυπώσεις που έμειναν και το 2020 και το 2021 ήταν θετικές και πιστεύουμε ότι καταφέραμε να μεταδώσουμε λίγο από το μεγαλείο και το νόημα των Εορτών.
Φέτος, ευελπιστούμε ότι οι συνθήκες θα μας επιτρέψουν, ώστε να δοθεί το μέγιστο δυνατό βάρος, άνευ περιορισμών, ώστε να προσδώσουμε το απαιτούμενο κύρος και την αίγλη στις εκδηλώσεις μας αλλά και μεγαλύτερη εξωστρέφεια στο Δήμο μας, μέσα από την ανάδειξη της ανυπέρβλητης ιστορίας μας. Πρόκειται για εκδηλώσεις που διέπονται από ποιότητα, συμμετέχουν άνθρωποι της τέχνης και των θεαμάτων, αλλά και ντόπιοι ενώ, όπως κάθε χρόνο κορυφώνονται με τις πομπές το Σαββατοκύριακο των Βαϊων».
Κλείνοντας, ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τους υπαλλήλους του Δήμου, τους εθελοντές και όσους εμφανώς και αφανώς συνδράμουν τα μέγιστα στην υλοποίηση και διεξαγωγή των φετινών Εορτών, όπως και τους χορηγούς και κάλεσε όλους να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να παραστούν σε αυτές.Τις εκδηλώσεις παρουσίασαν αναλυτικά ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Νίκος Χατζής και ο Αντιδήμαρχος & Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Νίκος Καραπάνος ενώ στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι και Προέδροι Νομικών προσώπων.
Δείτε το βίντεο της παρουσίασης: