Φαρμάκης σε Κατσιφάρα: Δεν ήξερα ότι η Ιόνια Οδός είναι δικό σας έργο, μπράβο….

«Η Περιφερειακή Αρχή είχε όλο το χρόνο μπροστά της να φέρει το θέμα και δεν το έκανε». Με αυτή την αποστροφή του Απ. Κατσιφάρα ξεκίνησε μια αντιπαράθεση στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο όχι μόνο για το ποιος έφερε πρώτος το θέμα προς συζήτηση, αλλά επεκτάθηκε και σε μια συνολικότερη σύγκριση αναφορικά με την αποτελεσματικότητα στις διεκδικήσεις του πρώην και του νυν περιφερειάρχη.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης απάντησε ότι αυθημερόν προώθησε στο προεδρείο το αίτημα της Επιτροπής των κατοίκων για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι, ωστόσο η πρόσκληση της συνεδρίασης είχε ήδη βγει. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης πέρασε στην αντεπίθεση για τη διεκδίκηση που δεν υπήρξε ποτέ στα χρόνια της διοίκησης Κατσιφάρα για το συγκεκριμένο οδικό άξονα. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης επικαλέστηκε ως παράδειγμα της αποτελεσματικής του διεκδίκησης τα 30 εκατ. ευρώ για την αναβάθμισης της υπάρχουσας Πατρών – Πύργου παράλληλα με το νέο αυτοκινητόδρομο, που κατασκευάζεται.

«Πως χάσατε τα πανεπιστημιακά τμήματα με τόση αποτελεσματικότητα; Πως χάσατε την ευκαιρία για ένα ειδικό σχέδιο αποκατάστασης των καταστροφών από τις πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία; Πως χάσατε το τουριστικό καταφύγιο σκαφών στη Ναύπακτο και το κάνατε ανάπλαση;» απάντησε ο Απ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ανέλαβε «ένα νεκροταφείο έργων στην Αιτωλοακαρνανία» και πως έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός, να επανεκκινήσει το Άκτιο – Αμβρακία. Δεν ήταν δυνατόν να μπουν όλα μαζί, είπε χαρακτηριστικά.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι απευθυνόμαστε σε πολίτες και όχι σε χρυσόψαρα, ανταπάντησε ο Νεκτ. Φαρμάκης. Και πρόσθεσε : «Δεν ήξερα ότι η Ιόνια Οδός είναι δικό σας έργο. Μπράβο. Θέλω και εγώ όμως τα εύσημα για την Πατρών – Πύργου». Μάλιστα καθώς η συζήτηση επεκτάθηκε συνολικότερα στο έργο της Περιφέρειας ο Νεκτάριος Φαρμάκης υπεραμύνθηκε της αποτελεσματικότητας και της γρηγορότερης απορρόφησης των κοινοτικών πόρων επί των ημερών του, φέρνοντας μεταξύ άλλων παραδείγματα όπως ο υπερτριπλασιασμός των πόρων στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για το Δήμο Αγρινίου.