Ο Κατσιφάρας θα κρατούσε τη Repsol και θα γινόμασταν εμίρηδες…

Το να επιτίθεται ο πρώην περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας στην κυβέρνηση για το ζήτημα της αξιοποιήσεις των δυνητικών ελληνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου έχει μια κάποια βάση. Γιατί, η κυβέρνηση βαυκαλίζονταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τα πράσινα άλογα των ΑΠΕ και το αφήγημά της το άλλαξε, μόνο όταν άρχισε ο κόσμος να παθαίνει εγκεφαλικά από τους λογαριασμούς του ρεύματος. Mόνο τότε “ανακάλυψε” και τους λιγνίτες και τους υδρογονάνθρακες.

Το να επιτίθεται όμως στην περιφερειακή αρχή λες και είναι στο χέρι των περιφερειών να προχωρήσουν οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες. “Η νυν περιφερειακή αρχή που ανέλαβε το τιμόνι της Περιφέρειας τον ίδιο χρόνο με την Κυβέρνηση τα πάγωσε και αυτή όλα και για να είμαι ακριβοδίκαιος, όπως συνηθίζει για όλες τις μεγάλες πρωτοβουλίες που παρέλαβε την υποβάθμισε και αδιαφόρησε. Ακολούθησε τον δρόμο του ουραγού, αφού δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον όταν αποχωρούσαν οι εταιρίες και δεν παρουσίασε καμία διεκδίκηση ως όφειλε για το συμφέρον του τόπου μας”.

Ο Κατσιφάρας, δηλαδή, θα κρατούσε την ισπανική Repsol που είχε αναλάβει τις έρευνες στην Αιτωλοακαρνανία και το Ιόνιο και θα γινόμασταν εμίρηδες, αλλά μας προέκυψε ο Φαρμάκης… Εντωμεταξύ ο πρώην περιφερειάρχης εκδίδει τώρα ανακοίνωση για το θέμα και όχι πριν από περίπου 15μήνες, όταν έγινε γνωστή η αποχώρηση της Repsol…