Tους παίρνω τα Τμήματα, τους δίνω μία Μητρόπολη κι έξω από την πόρτα… Εξάλλου έχω και τους δικούς μου εκεί κάτω για να θολώνουν τα νερά… Αυτή είναι η στρατηγική του Υπουργείου Παιδείας για την Αιτωλοακαρνανία.

Και το προσεχές διάστημα ως φαίνεται αυτό θα αποτυπωθεί μετά ανάλογα προεδρικά διατάγματα και τους νόμους, που αφορούν το “χάρτη” του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και των Μητροπόλεων της Αιτωλοακαρνανίας. Η σύμπτωση των αποφάσεων είναι ευνοϊκή, πιο νιανιά δεν γίνεται, για να καταλάβει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει και πως παίζεται το “παιχνίδι”.

Στη συζήτηση για τις αλλαγές στο Πανεπιστήμιο Πατρών, οι οποίες από επτά τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία αφήνουν την περιοχή με μόλις τρία τμήματα, ένα υπό κατάργηση και ένα με υποσχετική να δημιουργηθεί το 2023, όλοι στόχευσαν πρωτίστως κατά του Πρύτανη. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε αντίθεση με τους φορείς της Ηλείας ή του Αιγίου που έκαναν συναντήσεις στο υπουργείο Παιδείας με τη Νίκη Κεραμέως και τον Άγγελο Συρίγο, το πολιτικό προσωπικό της Αιτωλοακαρνανίας δεν κατάφερε ούτε μία συνάντηση να κάνει με την ακριβοθώρητη Υπουργό Παιδείας.

Ωστόσο για τις αλλαγές στο χωροταξικό των Μητροπόλεων κάποιοι έσπευσαν λίγο-πολύ από την πρώτη στιγμή να μπουν στο… κάδρο των αποφάσεων και η χάρη τους έφτασε μέχρι το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο… Μπορεί τα ορεινά χωριά να μην έχουν ιερείς, αλλά θα έχουμε έναν τρίτο Μητροπολίτη στην Αιτωλοακαρνανία. Και όσο για πανεπιστημιακή εκπαίδευση, παραμένει μια πολύ καλή δεξαμενή φοιτητών για όλη την υπόλοιπη χώρα…