Έφριξε το πανελλήνιο με την «ανησυχία» της Σακελλαροπούλου στην ακριτική Σύμη

Έφριξε το πανελλήνιο με την «ανησυχία» της Σακελλαροπούλου στην ακριτική Σύμη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρέστη στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Σύμης για τον εορτασμό της 77ης επετείου της 8ης Μαΐου 1945, ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου παραδόσεως των στρατευμάτων κατοχής Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις.Εκεί ακριβώς, με φόντο το λιμάνι της ακριτικής Σύμης, έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο κ. Κουβαρά.

Ο δημοσιογράφος λοιπόν, κάποια στιγμή την ρώτησε ποια είναι η μεγαλύτερη της «ανησυχία». Τι νομίζετε ότι απάντησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λίγες ώρες μετά το πρωτοφανές κύμα παραβιάσεων και υπερπτήσεων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από τα ακριτικά νησιά; Το οποίο ακόμα και σήμερα συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και 74 παραβιάσεις;

Τι θα μπορούσε να απαντήσει μία πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας και μάλιστα νομικός, ευρισκόμενη σε ένα από τα ακριτικά νησιά που απειλείται ευθέως με την Τουρκία μάλιστα να θέτει θέμα κυριαρχίας για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία; Όταν η εθνική μας κυριαρχία απειλείται 77 ολόκληρα χρόνια έπειτα από την ένωση της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα;

Όχι, η πρόεδρος δεν μίλησε για το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Δεν μίλησε για το απαραβίαστο των συνόρων. Δεν καταδίκασε την Τουρκία απαιτώντας να επιβληθούν αντίστοιχες κυρώσεις με αυτές που επιβλήθηκαν στην Ρωσία. Δεν ζήτησε να ακυρωθεί άμεσα το παράνομο μνημόνιο με την Λιβύη. Όχι. Κύριο «μέλημα» της κυρίας Σακελλαροπούλου, είναι το «άνοιγμα στην κοινωνίας»!

Μιλάμε για την απόλυτη υποβάθμιση της τουρκικής απειλής, που επαγωγικά υποβαθμίζει τις ελληνικές θέσεις! Αφού δεν είπε και για το «άνοιγμα της κερκόπορτας», και πάλι καλά να λέμε.

Τα υπόλοιπα που είπε φυσικά δεν αντέχουν σε καμιά κριτική, διότι (ευτυχώς) προκαλούν μόνον κλαυσίγελο. Όπως η μετακύλιση των ευθυνών του κράτους στους πολίτες και το κορυφαίο, ότι «αναπολεί την ανωνυμία της». Ποια; Η κυρία που ως νέα Αντουανέτα πήρε και τον σύντροφο και διάγει πολυτελή και διατυμπανιζόμενο βίο στο προεδρικό μέγαρο!

πηγή : newsbreak.gr