Δεν έχει απάντηση η Ευρώπη στις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από τον Ερντογάν

«Η Τουρκία θα πρέπει επίσης να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι κάθε ανοιχτό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ειρηνικό τρόπο, μέσω διαλόγου, καλή πίστη, πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής επιτροπής, Πήτερ Στάνο, απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ σχετικά με την επιθετική ρητορική του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό είναι ένα «ηχηρό μήνυμα» προ την Τουρκία; Εξαρτάται. Αν κάποιος έχει μνήμη χρυσόψαρου… Αν όχι όποιος θυμάται τις παράνομες γεωτρήσεις του Ερντογάν στην κυπριακή ΑΟΖ ή το άνοιγμα των Βαρωσίων, μόνο μια σκέψη μπορεί να κάνει: Πότε επιτέλους η Ευρώπη θα «ξυπνήσει»; Πότε θα σταματήσει να μας εμπαίζει; Ο Ερντογάν το έχει παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο, δεν είναι κάτι που εικάζουμε ότι θα κάνει. Το ζήτημα λοιπόν είναι πως απαντάς πλέον στην παραβίαση αυτή. Και η Ευρώπη μας απαντά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…