«Κάποιοι κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους» και κάποιος πίσω από τους κάποιους

«Θα ήθελα να θέσω και ένα θέμα που μας απασχολεί τον τελευταίο καιρό, σχετικά με την πρόθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος να προχωρήσει στη δημιουργία άλλης μιας Μητρόπολης στην Αιτωλοακαρνανία με έδρα το Αγρίνιο. Θέλω να πω ρητά και κατηγορηματικά κάποιοι να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Ας βγουν δημόσια να πούνε τι πιστεύουν, ξεκάθαρα. Να σας επισημάνω ότι στο Δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου, τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δεν ψήφισαν την πρόταση αναφέροντας ότι η Εκκλησία της Ελλάδας είναι κατάλληλη να κρίνει. Αυτό λέμε και εμείς και αυτό πρέπει να πει και το επίσημο κράτος».

Τα παραπάνω είπε ο Δήμαρχος Αγρινίου, ενώπιον του τοπότηρητή της Μητρόπολης, αλλά κυρίως στη δεξίωση που έγινε για την επέτειο της απελευθέρωσης του Αγρινίου από τον τουρκικό ζυγό. Εξαιρετικό, ομολογουμένως, timing για να κάνει κάποιος παραπολιτική… Ή μήπως δεν είναι παραπολιτική η αναφορά στους κάποιους που κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και δεν παίρνουν θέση στο χωροταξικό των Μητροπόλεων; Δεν έχουν όνομα οι κάποιοι;

Τελικά ο δήμαρχος δυσκολεύεται να ονοματίσει ακόμη και τους βουλευτές του νομού… Προφανώς αυτούς εννοεί. Ευτυχώς για τον ίδιο δεν θα γίνει ποτέ βουλευτής για να μπει στο δίλημμα να διαλέξει μεταξύ αγρινιώτικων και μεσολογγίτικων τοπικισμών… Είναι δήμαρχος και γι’ αυτό είναι οι θέσεις του ξεκάθαρες! Και γι’ αυτό ο Γιώργος Παπαναστασίου χαίρει εκτίμησης: γιατί είναι σαφέστατος και με ξεκάθαρες θέσεις!