Οι εκλογές στην ώρα τους, αλλά ανακοινώνουμε υποψηφίους…

Μετά τις ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες του κ. Θεοδωρικάκου στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών και του κ. Χρυσοχοΐδη στο Δυτικό Τομέα της δεύτερης περιφέρειας της Αθήνας, σειρά πήραν τέσσερα κυβερνητικά στελέχη, γένους θηλυκού.

Έτσι, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, και η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ανακοινώθηκαν ως υποψήφιες του κυβερνώντος κόμματος. Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Κάπου δε «δένουν» όλα αυτά μαζί… Γιατί, από τις στιγμή που μιλάμε για υποψηφιότητες κορυφαίων στελεχών και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, σίγουρα το κυβερνών κόμμα θα είχε τον τρόπο να τους δώσει το πράσινο φως να αρχίσουν να «κινούνται» στις εκλογικές περιφέρειες που θα είναι υποψήφιοι. Όταν όμως οι υποψηφιότητες ανακοινώνονται επισήμως και τόσο πρόωρα, πώς να μην σκεφθεί κανείς τις πρόωρες εκλογές; Ας μην παραπονιέται λοιπόν στην κυβέρνηση, γιατί αυτές οι ανακοινώσεις ρίχνουν νερό στο μύλο της εκλογολογίας και της σεναριολογίας.