Καλώς ήρθε το δολάριο σε Βόλο και Παναιτωλικό

Το SDNA έχει το παρασκηνιακό ρεπορτάζ για τη σύνδεση των δύο σουπερλιγκάτων ομάδων με επενδυτές…by USA!

Το 1967 βγήκε η ταινία «Καλώς ήρθε το δολάριο» και το σενάριό της ήταν άρρηκτα συνδεδομένο με τον τρόπο που «πέφτουν» τα χρήματα…by USA στην Ελλάδα μέσω των ναυτικών του 6ου Αμερικάνικου στόλου. Εν έτει 2022, η εισροή δολαρίου είναι πάντα καλοδεχούμενη (και) στις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες. Εσχάτως μάλιστα, δύο σουπερλιγκάτες ΠΑΕ προσελκύουν επενδυτές από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Προ ημερων ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε με ανοιχτά μικρόφωνα και κάμερες πως ο ΝΠΣ Βόλος βρίσκεται πολύ κοντά στην μεταβίβασή του σε επενδυτικό όμιλο από το εξωτερικό με Έλληνες συνεργάτες και πως εντός των προσεχών ημερών, είναι πιθανό να πέσουν οι υπογραφές ώστε να «κλειδώσει» το deal και να ανακοινωθεί η νέα τάξη πραγμάτων στην θεσσαλική ομάδα.

Το να γράψει κανείς πως ο Δήμαρχος Βόλου βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με επενδυτικό όμιλο από τις ΗΠΑ, ασφαλώς και δεν είναι κάτι που συνιστά την ανακάλυψη της Αμερικής. Κι αυτό δεδομένου πως έχει «βρωμίσει» εδώ και πολλές ημέρες πως οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του Βόλου προέρχονται από τη χώρα που ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος το 1492.

Ωστόσο, ο Μπέος έβαλε και Έλληνες συνεργάτες στο «κάδρο» του επενδυτικού ομίλου και σύμφωνα με ψαγμένες πληροφορίες του SDNA (για να περάσουμε στο…παρασύνθημα του ρεπορτάζ) πρόκειται για δύο Έλληνες ατζέντηδες. Παλιές «σειρές» με… βαριές φανέλες στο χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ μαζί τους υπάρχει κι ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής με «γεμάτη» καριέρα και θητεία σε «μεγάλη» ομάδα της χώρας. Αυτά, για την ώρα, για όσα έρχονται (; ) με φόντο τον Παγασητικό.

Εκτός από το Βόλο ωστόσο, αμερικάνικο ενδιαφέρον βρίσκεται στα σκαριά και για δεύτερη ομάδα της Super League. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, δεύτερος επενδυτικός όμιλος…by USA θέλει να ρίξει κεφάλαια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και «βλέπει» την ΠΑΕ Παναιτωλικός ως ένα άκρως ενδιαφέρον project.

Μένει να φανεί συν τω χρόνω εάν θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα χτυπώντας την πόρτα του Φώτη Κωστούλα με επίσημη πρόταση για την αγορά της αγρινιώτικης ομάδας, αν και κατά μία πληροφορία (που σηκώνει περαιτέρω ρεπορτάζ για επιβεβαίωση) έχει γίνει ήδη η πρώτη διερευνητική κρούση κάτω από απόλυτη μυστικότητα και χωρίς καμία απολύτως διαρροή.

πηγή : sdna.gr