Το κόμβο στο «Χαλαζιά» ζητά το Μεσολόγγι, στο Κομπότι θα γίνει…

Το Μεσολόγγι αναζητά είσοδο, είπε ο δήμαρχος Κώστας Λύρος ενώπιον του υφυπουργού Υποδομών Γ.Καραγιάννη στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης με θέμα τις υποδομές στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο λόγος για το αίτημα του Μεσολογγίου να γίνει μία τροποποίηση στην Ιόνια οδό, έτσι ώστε η υφιστάμενη άνω διάβαση που υπάρχει σήμερα στον κόμβο «Χαλαζιά» να λειτουργήσει ως ένας κόμβος επί της Ιόνιας Οδού που εξυπηρετεί την κίνηση μεταξύ Αγρινίου και Μεσολογγίου μέσω του αυτοκινητόδρομο, η οποία σήμερα δεν εξυπηρετείται από τη θέση που έχει ο ανισόπεδος κόμβος του Μεσολογγίου.

Στα 3 εκατ. ευρώ βάσει των συζητήσεων που έχουν γίνει, αποκάλυψε ο Κώστας Λύρος ότι είναι το κόστος της παρέμβασης κόστος, που δεν είναι καθόλου μεγάλο αν αναλογιστεί κάνεις ότι η διάνοιξη του κόμβου «Χαλαζιά» θα εξυπηρετούσε και το λιμάνι του Μεσολογγίου.

Επί του παρόντος όμως η μόνη τροποποίηση που φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα είναι αυτή της αναβάθμισης του ημικόμβου στο Κομπότι Άρτας. Αυτό αναφέρθηκε από τον ίδιο τον υφυπουργό Γ. Καραγιάννη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έτσι θα εξυπηρετηθεί και η περιοχή του Μενιδίου, η οποία θα γίνει προσβάσιμη και από το ρεύμα που έρχεται από τα Γιάννενα.