Με προκλητικά “δώρα” ο Ερντογάν

Το “τερμάτισε” ο Ερντογάν και μας προτρέπει να καταψηφίσουμε την κυβέρνηση στις εκλογές. Ο Τούρκος πρόεδρος όχι μόνο δεν «έριξε τους τόνους», μετά από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, αλλά τις τελευταίες ώρες έχει ένα κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών καλεί τους Έλληνες πολίτες να «δώσουν ένα μάθημα στην κυβέρνηση» πάντα μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, γιατί ως γνωστόν είναι και… δημοκράτης!

Υπερέβη τα εσκαμμένα σχολίασε στην Ελλάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους».

Καλά τα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά υπό ένα άλλο πρίσμα η δήλωση Ερντογάν μάλλον καλό κάνει στην ελληνική κυβέρνηση. Εξάλλου, είναι γνωστό παντού στον κόσμο οι πολίτες σε περιόδους εξωτερικών κρίσεων συσπειρώνονται γύρω από την εκάστοτε κυβέρνηση. Μήπως όμως αυτός είναι ένας τρόπος ο Ερντογάν να ανταποδώσει το… δώρο που του κάνει η ελληνική κυβέρνηση ψελλίζοντας ξανά τα περί διαλόγου με την Τουρκία;;;