ΠΑΣΟΚ : Το colpo grosso με Χριστίνα και Ντίνα

Γυναικεία υπόθεση η μάχη του ΠΑΣΟΚ για να διεμβολίσει το ΣΥΡΙΖΑ και να του αποσπάσει τη δεύτερη έδρα στην Αιτωλοακαρνανία

Τη μεγάλη του αντεπίθεση ετοιμάζει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα για τις επερχόμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του στην Αιτωλοακαρνανία. Με δεδομένο πως οι δημοσκοπήσεις ήδη φέρνουν το ΠΑΣΟΚ και σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, αλλά και Αιτωλοακαρνανίας αρκετά ψηλά και από τη στιγμή που οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στα μεγαλύτερα δυνατά ποσοστά που μπορεί να πάρει στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία που θεωρούνται «κάστρα» του κόμματος.

Πολλοί μάλιστα δεν κρύβουν τη φιλοδοξία το ΠΑΣΟΚ να παλέψει ακόμα και για τη δεύτερη έδρα στην Αιτωλοακαρνανία. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως χρειάζεται ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο και χρειάζεται βεβαίως ο διεμβολισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Και από ότι φαίνεται αυτό το τελευταίο θα γίνει γυναικεία υπόθεση με τις υποψηφιότητες της Χριστίνας Σταρακά και της Κωνσταντίνας Κατσαρή.

Κάθε άλλο παρά υπερβολή είναι η συνύπαρξη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ των δύο κυρίων που έχουν τη βασική τους δεξαμενή ψηφοφόρων στο Αγρίνιο. Και αυτό γιατί στις εκλογές του 2019 που η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτο κόμμα με οκτώ μονάδες διαφορά, σε επίπεδο Δήμου Αγρινίου αυτή η διαφορά ήταν μόλις μιάμιση μονάδα. Μάλιστα στην πόλη, που θεωρείται και «κοιτίδα» του ΠΑΣΟΚ, στη Δημοτική Ενότητα Αγρινίου δηλαδή, το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα με δύο μονάδες διαφορά. Και καθώς οι δύο κυρίες έχουν φλερτάρει έντονα με το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προερχόμενες από το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ έχουν θητεύσει στη σχολή Κατσιφάρα, εκτιμάται πώς θα καταφέρουν να βυθίσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο και όχι μόνο, αφού αμφότερες έχουν δοκιμαστεί εκλογικά και σε επίπεδο νομού. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι το 2019 τόσο η υποψηφιότητα της Χριστίνας Σταρακά για τη δημαρχία του Αγρινίου, όσο και η υποψηφιότητα της Ντίνας Κατσαρή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίχτηκαν από γνωστό κέντρο παραγόντων της τοπικής οικονομίας και του τοπικού αθλητισμού, που είναι φίλα προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν βέβαια στο μεγάλο κόλπο που σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ δύο μικρές «σκιές». Η πρώτη είναι ότι η συμμετοχή και των δύο κυρίων θα «σπάσει» τις ψήφους του Αγρινίου, με αποτέλεσμα ωφελημένος να είναι ο νυν βουλευτής του κόμματος ο Ναυπάκτιος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Η δεύτερη «σκιά» είναι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κυριών, που μάλλον κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποιο ακριβώς επίπεδο βρίσκονται. Και αυτό γιατί το 2014, όταν η Ντίνα Κατσαρή αποχώρησε από το συνδυασμό του Παύλου Μοσχολιού, το ρεπορτάζ της εποχής έλεγε πως ενδιαφέρονταν για τη θέση της αντιπεριφερειάρχη (χωρίς σταυρό) στο συνδυασμό του Απ. Κατσιφάρα. Όμως αι βουλαί του Θάνου Μωραΐτη ήταν άλλες και η εύκολη εκλογή της αντιπεριφερειάρχη τελικά δόθηκε στη Χριστίνα Σταρακά. Από τότε μέχρι σήμερα βέβαια έχει περάσει πολύς χρόνος, αλλά όσο κι αν στην πολιτική κάποια πράγματα ξεχνιούνται εύκολα, ίσως υπάρχουν και πολλά που δεν ξεχνιούνται ποτέ…. Δεν αποκλείεται ωστόσο το 2022 οι δύο κυρίες να δώσουν ενωμένες τη μάχη για να έρθει, η… δεύτερη έδρα, αυτή του Θάνου Μωραΐτη, του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ…