Τραπεζιώτης : Η αδράνεια και ανικανότητα διεκδίκησης του Δημάρχου είναι εμφανής

Με την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του θα μετράει 9 χρόνια ως Δήμαρχος Αγρινίου, με την Ιστορία να έχει καταγράψει ότι δεν κατάφερε να πιέσει την κεντρική εξουσία, προκειμένου να διεκδικήσει και κερδίσει για τον τόπο του όσα δικαιωματικά αξίζει. Mε αυτό τον τρόπο ο Δ. Τραπεζιώτης σχολιάζει τα λεγόμενα του Δημάρχου Γ. Παπαναστασίου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικούτ Συμβουλίου Αγρινίου με αφορμή την πρόσφατη ημερίδα για τις υποδομές στη Δυτική Ελλάδα. Η αδράνεια και ανικανότητα διεκδίκησης του Δημάρχου είναι εμφανής και αυτό φαίνεται από την πρόσφατη ανακοίνωση του Υφυπουργού Καραγιάννη, που δεν συμπεριλαμβάνει στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης έργα που αφορούν στο Αγρίνιο, αναφέρει ακόμη ο Δ. Τραπεζιώτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Πουθενά στην ατζέντα του Υπουργείου Υποδομών ο Δήμος Αγρινίου και ο Δήμαρχος Αγρινίου… άμοιρος ευθυνών;;;;

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του Υφυπουργού Υποδομών κ. Καραγιάννη, γίνεται αναφορά σε 10 έργα που αλλάζουν τη Δυτική Ελλάδα. Από τη λίστα των έργων υποδομής που περιγράφει ο υφυπουργός, απουσιάζει παντελώς ο Δήμος του Αγρινίου. Έργα αναφοράς για τον Δήμο μας, όπως η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και ο οδικός άξονας Αγρίνιο-Καρπενήσι, απουσιάζουν από την ατζέντα του υπουργείου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αδιαφορία των κυβερνώντων για την περιοχή μας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου που έγινε στις 27-6-2022, ο Δήμαρχος Αγρινίου μετά και από τις αιτιάσεις των επιλαχουσών Δημοτικών Παρατάξεων, αναφέρθηκε στο θέμα και εξαπέλυσε μύδρους κατά όλων των κυβερνήσεων που είχε η χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια, αποδίδοντάς τους αποκλειστικές ευθύνες για την παραμέληση και απαξίωση της περιοχής μας.

Να θυμίσουμε στον κ. Παπαναστασίου ότι με την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του θα μετράει 9 χρόνια ως Δήμαρχος Αγρινίου, με την Ιστορία να έχει καταγράψει ότι δεν κατάφερε να πιέσει την κεντρική εξουσία, προκειμένου να διεκδικήσει και κερδίσει για τον τόπο του όσα δικαιωματικά αξίζει. Με φθηνά επικοινωνιακά τρικ «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» και με υποκριτικό θυμό ενοχής προσπαθεί να πείσει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν. Όμως οι ευθύνες που τον βαραίνουν είναι πάρα πολλές και το παπικό αλάθητο που έχει εφεύρει για τον εαυτό του και τις επιλογές του δεν φτάνει για να δικαιολογήσει την ανικανότητα και τις αστοχίες της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Την τελευταία δεκαετία και με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Παπαναστασίου, ο Δήμος μας έχει βιώσει την απαξίωση και υπολειτουργία βασικών του δομών και υποδομών, όπως για παράδειγμα του Πανεπιστημίου και του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, με τον Δήμαρχο να τηρεί στάση ανοχής και υποχωρητικότητας, μην τυχόν και στεναχωρήσει τους ομοϊδεάτες του κυβερνώντες. Όσον αφορά δε στην εξέλιξη και προώθηση υλοποιήσης σημαντικών αναπτυξιακών έργων, η αδράνεια και ανικανότητα διεκδίκησης του Δημάρχου είναι εμφανής και αυτό φαίνεται από την πρόσφατη ανακοίνωση του Υφυπουργού Καραγιάννη, που δεν συμπεριλαμβάνει στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης έργα που αφορούν στο Αγρίνιο.

Έτσι έχουμε πλήρη στασιμότητα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό με τις τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες να εκκρεμούν και το χρονοδιάγραμμα ένταξης του έργου σε πρόγραμμα να παραμένει άγνωστο και τον οδικό άξονα Αγρίνιο-Καρπενήσι να καρκινοβατεί, έργο εγκλωβισμένο στην παλιά εργολαβία των 22 εκατομμυρίων ευρώ, δίχως να έχει προστεθεί ούτε μέτρο νέου δρόμου.

Αυτή είναι η αλήθεια κ. Παπαναστασίου και σταματήστε επιτέλους να έχετε μια δικαιολογία για όλα. Το να επικαλείστε ότι σε κατ’ ιδίαν συζήτηση ήσασταν πιο σκληρός με τον κ. Καραγιάννη μας θυμίζει την εποχή που επικαλεστήκατε προσωπική συμφωνία με τον κ. Γαμβρόγλου για το πανεπιστήμιο, η οποία δεν έπρεπε να κοινοποιηθεί λόγω όρκου σιωπής μεταξύ σας, με τα γνωστά ακαδημαϊκά αποτελέσματα για το Αγρίνιο. Στην τελευταία σας θητεία ως Δήμαρχος Αγρινίου, αφήστε στο πλαίσιο της υστεροφημίας σας ένα ψήγμα διεκδίκησης και αγώνα για όσα αδικαιολογήτως στερείται το Αγρίνιο και μην επιδίδεστε σε επικοινωνιακά σόου όπως κάνατε πρόσφατα στο Μεσολόγγι φωνασκώντας ανούσια για «τα δίκια μας» με την τηλεσκοπική κεραία στα χέρια…

Δημήτρης Τραπεζιώτης
Δικηγόρος, π. Δήμαρχος Θεστιέων