Βlame game Φαρμάκη – Κατσιφάρα για το Πανεπιστήμιο και τα Τμήματα

Οι συγχωνεύσεις και οι μεταφορές Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάταξη των Τμημάτων του Πανεπιστημίου είναι γεγονός. Όπως ήταν αναμενόμενο όμως η εξέλιξη αυτή που σχεδόν το σύνολο των τοπικών φορέων τη θεωρεί δυσάρεστη προκάλεσε το αναμενόμενο blame game για την ευθύνη. Ο πρώην Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας σήκωσε πρώτος το γάντι επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Νεκτ. Φαρμάκη.

«Αλήθεια, τι καταφέρατε τελικά ως Περιφερειακή αρχή κ. Φαρμάκη; Ποιος ο απολογισμό σας; Γιατί επιλέξατε την βολική κόντρα ενάντια στον πρύτανη και όχι την ευθεία κόντρα με την Κυβέρνηση που έχει και την αποκλειστική ευθύνη για το οριστικό κλείσιμο;» διερωτάται με νόημα ο Απ. Κατσιφάρας και προσθέτει απευθυνόμενος πάντα στον Νεκτ. Φαρμάκη: «Αλήθεια, το εξακτινωμένο Πανεπιστήμιο που παντού διαλαλούσατε και είχατε ως στρατηγική επιλογή που πήγε; Και το κυριότερο γιατί παρασύρατε και τους Δημάρχους στην λάθος σας, όπως αποδείχθηκε, διεκδικητική γραμμή;»

«Αυτοί που δεν είπαν ούτε «κιχ» στην καταστροφική… απορρύθμιση Γαβρόγλου και επιδιώκουν να μας χρεώσουν τώρα μία αναδιάταξη τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, που πολλές φορές έχουμε χαρακτηρίσει λανθασμένη και δυσμενή, με τον πλέον δημόσιο και ευθύ τρόπο, ακόμα και ενώπιον του ίδιου του πρωθυπουργού, εξακολουθούν να πιστεύουν πως οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας είναι «λωτοφάγοι» απαντά από την πλευρά το Νεκτ. Φαρμάκης.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης με ιδιαίτερο νόημα επικαλούμενος τη ρήση του Μενέλαου Λουντέμη «όλοι χρωστάμε κάπου ένα σ’ αγαπώ και μια συγνώμη», σχολίασε : “Κάποιοι το «σ’ αγαπώ» το λένε κάθε μέρα στον καθρέφτη τους και τη «συγγνώμη» για τα λάθη και τις παραλείψεις τους, δεν την είπανε ποτέ. Γιατί η τακτική τους ήταν πάντοτε «κρύψου στα δύσκολα και εμφανίσου στα εύκολα, χρέωσε στους άλλους το κακό και στον εαυτό σου μόνο το καλό»”.