Αλλάζουν οι Οργανισμοί αλλού, στο Αγρίνιο όμως έχουμε “κολλήσει” στο παλιό Νοσοκομείο

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται ακριβώς 10 χρόνια από τότε που εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Νοσοκομείου Αγρινίου. Στην πορεία όλων αυτών των ετών, αλλά και σήμερα 10 χρόνια μετά το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν έχει αναβαθμιστεί επί της ουσίας, παρά μόνο ως προς το σκέλος που προσφέρουν οι ξενοδοχειακές υποδομές του νέου κτιρίου.

Αιτία αυτού είναι το γεγονός ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί με το Οργανισμό του παλιού κτιρίου των 150 κλινών, ενώ πλέον μιλάμε για ένα νοσοκομείο 250 κλινών. Τα προβλήματα που δημιουργεί ο παλιός Οργανισμός είναι πολλά όπως το γεγονός ότι διατηρούνται ακόμη και προσωποπαγείς θέσεις, με αποτέλεσμα όταν βγαίνουν νέες προκηρύξεις να μην “φαίνονται” τα πραγματικά οργανικά και λειτουργικά κενά.

Ο νέος Οργανισμός θα έπρεπε να είχε έρθει μαζί με το νέο κτίριο, αλλά δεν έχει έρθει ούτε 10 χρόνια μετά. Οι ευθύνες βέβαια για αυτό αγγίζουν όλες τις κυβερνήσεις και φυσικά το τοπικό πολιτικό προσωπικό και τους εκάστοτε κυβερνητικούς βουλευτές.

Και όμως υπάρχουν περιπτώσεις που Οργανισμοί νοσοκομείων τροποποιούνται σε άλλες περιοχές της χώρας, όχι όμως και στο Αγρίνιο… Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη έγκριση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Με τους βουλευτές της Εύβοιας της ΝΔ να χαίρονται δίπλα στους Υπουργούς που θα υπογράψουν την ΚΥΑ του νέου Οργανισμoύ. Ενδεικτικά ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Το ζήτημα είναι τι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια οι βουλευτές της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία; Ή τι έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επί ΣΥΡΙΖΑ που υπήρχε άλλη υποτίθεται ευαισθησία… για την Υγεία… Αλλά τότε είχαμε μνημόνια και δεν πρόλαβαν να αφήσουν πίσω τους ούτε το κείμενο του νέου Οργανισμού, δεν μιλάμε για προκηρύξεις και προσλήψεις.