Αυτοαναγορεύτηκε σε…. νούμερο ένα Δήμος, ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας

Εμπόδια κάποιων βλέπει η δημοτική αρχή Ακτίου – Βόνιτσας στο διαγωνισμό για το δρόμο Μοναστηράκι – Σκλάβαινα – Πάλαιρος

Οι επιδόσεις του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας δεν είναι καθόλου άσχημες. Με δεδομένο ότι η περιοχή αλλάζει με μεγάλα έργα όπως το Άκτιο – Αμβρακία, ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας ακολουθεί με έργα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και την ανάπτυξης της περιοχής, όπως το έργο της μαρίνας της Βόνιτσας.

Ωστόσο η δημοτική αρχή βρίσκει σε κάποιες περιπτώσεις εμπόδια… Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της κάνει λόγο για κάποιους που προσπαθούν να ακυρώσουν το διαγωνισμό για το δρόμο που θα ενώνει το Μοναστηράκι, με τα Σκλάβαινα και την Πάλαιρο. Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το σχόλιο της δημοτικής αρχής Ακτίου – Βόνιτσας πως «δεν είναι τυχαίο που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μας θεωρεί τον νούμερο ένα Δήμο σε αποτελεσματικότητα και υλοποίηση έργων».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λόγω του ΕΣΠΑ αλλά και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σίγουρα έχει εικόνα σε πολιτικό, αλλά και υπηρεσιακό επίπεδο, για τις επιδόσεις των Δήμων σε εντάξεις έργων και απορροφητικότητες, ωστόσο ποτέ δεν έχει προβεί δημοσίως σε τέτοια σχόλια ή έχει δημοσιοποιήσει σχετικά στοιχεία.