Παναιτωλικός : Η… εξιλέωση και το «φαρμακερό» αριστερό του Σενγκέλια

Ο new entry Γεωργιανός winger πήρε προσωπική… εκδίκηση στο ματς με τον Άρη και αρχίζει να επιβεβαιώνει τις αγωνιστικές «συστάσεις» με τις οποίες μετακόμισε στο Αγρίνιο για λογαριασμό των «καναρινιών» το φετινό καλοκαίρι.

Άλλο Τόκο Σενγκέλια κι άλλο Λέβαν Σενγκέλια. Ο πρώτος δηλώνει πάουερ – φόργουορντ, «ζωγραφίζει» στα παρκέ κι είναι αρχηγός της Εθνικής Γεωργίας. Ο δεύτερος είναι επίσης Γεωργιανός, έσκασε…μύτη το φετινό καλοκαίρι στο Αγρίνιο και με το «καλησπέρα», δείχνει πως όχι απλά διαθέτει το πακέτο για την απόσβεση της μεταγραφής στον Παναιτωλικό, αλλά και κάτι παραπάνω.

Τα «καναρίνια» πρόσθεσαν στο ρόστερ τους ένα πολυεργαλείο, δεδομένου πως ο Λέβαν Σενγκέλια διαθέτει την ικανότητα – ευχέρεια να αγωνίζεται και στα δύο άκρα της επίθεσης καθώς και πίσω από τον επιθετικό. Αριστεροπόδαρος με εξαιρετική «χτυπήματα», όπως επιβεβαίωσε στο παιχνίδι της Κυριακής (28/8) με τον Άρη. Εκεί όπου από το δικό του αριστερό πόδι και με ένα άψογο πλασέ η μπάλα κατέληξε «συστημένη» στα δίχτυα του Κουέστα ανοίγοντας το σκορ για τον Παναιτωλικό.

Σημειωτέων πως το συγκεκριμένο γκολ υπήρξε το παρθενικό του Σενγκέλια στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον Γεωργιανό winger, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με τα δίχτυα της Super League και συγχρόνως, εξιλεώθηκε και για την τεράστια χαμένη ευκαιρία που έχασε στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.Τότε που στο 89ο λεπτό δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Κουλιεράκη και με αδύναμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Κοτάρσκι χάνοντας μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση (1-1).

Ο Σενγκέλια αδυνατούσε να πιστέψει πως πέταξε αυτή την ευκαιρία στα νερά του Θερμαϊκού στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναιτωλικού, το ίδιο και ο προπονητής του Γιάννης Αναστασίου και τα άλλα αγρινιώτικα παιδιά.Η προσωπική…εκδίκησή του 26χρονου ποδοσφαιριστή ήρθε «καπάκι» στο επόμενο ματς με τον Άρη, μέσω ενός πανέμορφου γκολ αντάξιο των εξαιρετικών συστάσεων που συνοδεύουν το αριστερό του πόδι.

Ξεκίνησε την του καριέρα από την Ντίλα Γκόρι της Γεωργίας στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2015 και συν τω χρόνω μετακόμισε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Τουμπίζ με τη φανέλα της οποίας έγραψε σε δύο χρόνια 40 παιχνίδια και 3 γκολ.

Το 2017 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Νότια Κορέα και στην Ντέτζον (30 συμμετοχές – 5 γκολ). Το 2018 επέστρεψε στη Γεωργία για την Διναμό Τιφλίδας με την οποία έπαιξε σε 50 ματς με 25 γκολ και 14 ασίστ.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του είχαν ως αποτέλεσμα να του ανοίξουν την πόρτα της Εθνικής Γεωργίας έχοντας αγωνιστεί 10 φορές με το εθνόσημο στο στήθος. Ακολούθησαν οι θητείες σε Τουρκία (Κόνιασπορ / 59 ματς – 7 γκολ – 8 ασίστ) και Βέλγιο (Λεουβέν / 25 γκολ – 3 ματς -1 ασίστ). Πιο παλιά το όνομα του είχε «παίξει» στα μεταγραφικά ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, του Άρη και του ΑΠΟΕΛ.

Στην πορεία προέκυψε ο «γάμος» με τον Παναιτωλικό, με τον (new entry) Γεωργιανό μεσοεπιθετικό να δείχνει πως διαθέτει το…πακέτο να εξελιχθεί σε μία από τις αποκαλύψεις και ευχάρισες εκπλήξεις πρωτοεμφανιζόμενων παικτών στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

πηγή : sdna.gr