Aς μιλάει ο Καραμανλής, γιατί όταν έχανε τις εκλογές έπαιρνε περισσότερες ψήφους από τους Πρωθυπουργούς της εποχής μας

Κουρνιαχτό σήκωσε η ομιλία του Κ. Καραμανλή στα Ανώγεια και η παρέμβασή του για το θέμα των υποκλοπών. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε αν όντως διαχωρίζει τη θέση του από την Κυβέρνηση ή αν τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του Μητσοτάκη. Αργά ή γρήγορα θα φανεί τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό της ΝΔ. Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί μιλάει ο Καραμανλής…

Ο Κώστας Καραμανλής, που σίγουρα έχει αρκετές ευθύνες για την εποχή που κυβέρνησε τη χώρα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι από τους τελευταίους πολιτικούς που είχε τη δυνατότητα να συνομιλεί με τους πολίτες και τις μάζες. Όταν έχασε τις εκλογές του 2009, με τη ΝΔ να καταγράφει τότε ιστορικό χαμηλό τον ψήφισαν 2,3 εκατομμύρια Έλληνες. Δεν συζητάμε για τα 3,5 εκατομμύρια που τον εξέλεξαν πρωθυπουργό το 2004 ή τα 3 εκατομμύρια που τον επανεξέλεξαν το 2007. Όταν ο Καραμανλής έχανε τις εκλογές έπαιρνε περισσότερες ψήφους από τους Πρωθυπουργούς της εποχής μας. Ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας εκλέχθηκαν πρωθυπουργοί το 2019 και το 2015 αντίστοιχα με 2.250.000 Έλληνες να τους εμπιστεύονται.

Ας του αφήσουν κάποιοι το δικαίωμα να μιλάει. Έχει κάθε δικαίωμα ο καθένας να τον κρίνει για αυτά που λέει. Αλλά και εκείνος να μιλάει.