Ούτε η Εκκλησία, ούτε το διαρρέον Δημαρχιακό Μέγαρο εγκαλούν το Υπουργείο…

Είναι να απορείς κανείς τι ακριβώς διάβασε το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αιτωλοακαρνανίας που διέρρευσε την απαντητική επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας στους δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας για το ζήτημα της διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Δεν ήταν άραγε αυτονόητο η Εκκλησία να ευχαριστεί όσους τάσσονται υπέρ των αιτημάτων και των προτάσεών της;

Η “είδηση” της επιστολής είναι άλλη. Η υλοποίηση της διχοτόμησης της Μητρόπολης «προσκρούει σε ενάντιες επί του θέματος απόψεις του πολιτικού κόσμου της Χώρας, καθιστώντας το «πρόβλημα» πολιτικό και όχι εκκλησιαστικό, παρά το γεγονός ότι και εκ των βουλευτών του Νομού υπάρχουν θετικές απόψεις δια την απόφασιν της Ιεράς Συνόδου», υπογραμμίζεται στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου.

Δηλαδή ούτε η Ιερά Σύνοδος τολμά να εγκαλέσει το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στη διακριτική ευχέρεια του οποίου είναι να θεσμοθετήσει τη διχοτόμηση της Μητρόπολης. Μήπως τολμούν οι Δήμαρχοι; Κι αν τολμούν, θα το έκαναν με μεγαλύτερη ένταση από την υπόθεση, για παράδειγμα των πανεπιστημιακών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανίας, που είναι απείρως σοβαρότερη, ωστόσο η αντιπαράθεση τους με το Υπουργείο περιορίστηκε σε μια μάχη για την τιμή των όπλων…;