Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου ποντάρει στην κίνηση από τους χρόνια πάσχοντες

«Κολλημένο» το Μεσολόγγι στην ανάπτυξη μέσω δημόσιων υπηρεσιών

Ο Εμπορικός Σύλλογος του Μεσολογγίου χάρηκε με το «ξήλωμα» του ΕΟΠΥΥ από το Αγρίνιο και αυτό γιατί όπως μας εξήγησε με την ανακοίνωσή του «η κυβέρνηση ενήργησε με σεβασμό ως προς τη θεσμική νομιμότητα».

Προφανώς το Εμπορικό Σύλλογο του Μεσολογγίου τον ενδιαφέρον η κίνηση που έχει το Μεσολόγγι από την παρουσία διάφορων δημόσιων υπηρεσιών. Λογικό είναι αυτό. Αυτό όμως που δεν είναι τόσο λογικό είναι εν έτει 2022 να στηρίζεις την ανάπτυξη μιας πόλης στις δημόσιες υπηρεσίες. Και γενικότερα να τοποθετείσαι με τη λογική να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, κάτι που συμβαίνει διαχρονικά στην κόντρα Μεσολογγίου και Αγρινίου.

Κάποια στιγμή όμως πρέπει να κρίνουμε τα πράγματα με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες, τη φύση της κάθε υπηρεσίας. Η παρουσία του αποκεντρωμένου γραφείου του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο και κυρίως του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ δεν στερούσε τίποτα από το Μεσολόγγι αντιθέτως εξυπηρετούσε εκατοντάδες συμπολίτες μας – χρόνια πάσχοντες από διάφορα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας που δεν είναι εύκολο στο μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας να μετακινούνται στο Μεσολόγγι. Προφανώς ο Εμπορικός Σύλλογος του Μεσολογγίου για να κάνει αυτό το σχόλιο δεν ρώτησε κάποιον καρκινοπαθή από την Αμφιλοχία, ούτε κάποιο αιμοκαθαρόμενο από το Θέρμο…. αντιθέτως ποντάρει στην κίνηση που θα δημιουργήσουν οι χρόνια πάσχοντες πηγαίνοντας στο Μεσολόγγι για να εξυπηρετηθούν.