Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας : Αίτημα για αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Παλαίρου

Στην αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Παλαίρου του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στοχεύει η Δημοτική Αρχή Ακτίου-Βόνιτσας.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, υπήρξε σχετικό αίτημα του Δημάρχου Γεώργιου-Θεόδωρου Αποστολάκη προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας, με ένα εκ των βασικών επιχειρημάτων για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου να είναι η ραγδαία ανάπτυξη της Παλαίρου και η μεγάλη αύξηση στην επισκεψιμότητά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :
«Η Δημοτική Αρχή, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωή των Δημοτών της, καθώς και όσων επισκέπτονται τον Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας, καινοτομεί για άλλη μα φορά. Στοχεύει, στην ανάπτυξη εκτός του τουριστικού, οικονομικού και πολιτιστικού τομέα, στην εξέλιξη και ανάπτυξη του πρωταρχικού τομέα, αυτού της ιατρικής περίθαλψης.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ακτίου- Βόνιτσας κ. Γεώργιου-Θεόδωρου Αποστολάκη ,ετέθη αίτημα προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη και μετέπειτα προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και τον τοπικό βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Παλαίρου του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

Η αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η κοινότητα Παλαίρου (έδρα του πρώην δήμου Παλαίρου) μαζί με τη γειτονική κοινότητα Πογωνιάς, κατοικείται από 3.000 περίπου πολίτες. Η Πάλαιρος, αναπτύσσεται ραγδαία, καθώς αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες τουριστικές περιοχές του δήμου μας και κατ’ επέκταση του νομού Αιτ/νίας. Περιλαμβάνει 2.500 κλίνες.

Η παρούσα υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής Παλαίρου-Πογωνιάς, καλύπτεται μόνο από το Π.Ι Παλαίρου και από το Κ.Υ Βόνιτσας, γεγονός που την καθιστά ανεπαρκή, διότι οι ανάγκες του πληθυσμού και ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο είναι αυξημένες. Συνάμα, η οικονομική, ενεργειακή και κοινωνική κρίση καθιστά αδύνατη την πρόσβαση των πολιτών και ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών, σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Γι’ αυτό το λόγο τέθηκε το αίτημα από τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας κ. Θεόδωρο Αποστολάκη για την αναβάθμιση του Π.Ι Παλαίρου του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, προς τους αρμόδιους φορείς, καθώς και την ενίσχυση των Κ.Υ Βόνιτσας και του Κ.Υ Κατούνας.

Δύναμη Πολιτών, πρωταρχική μας φροντίδα η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας, καθώς και η ιατρική τους περίθαλψη, ώστε να νιώθουν ασφαλείς!»