Στο ΦΕΚ η χωροθέτηση της μαρίνας Παλαίρου

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η χωροθέτηση της μαρίνας Παλαίρου, ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα που προωθεί ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας.

Πλέον το έργο μπορεί να μπει στις ράγες της υλοποίησης και να γίνει πραγματικότητα, προσφέροντας στην περιοχή πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, καθώς μιλάμε για μια μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού 400 σκαφών αναψυχής.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας αναφέρει :
Τα αναπτυξιακά έργα από τη Δημοτική αρχή συνεχίζονται. Έργα, που στοχεύουν στην ανάδειξη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σε κοιτίδα οικονομικής, πολιτισμικής και κοινωνικής ανάπτυξης, καθώς και σε τουριστικό πόλο έλξης.

Σειρά αυτή τη φορά έχει η «Έγκριση γενικού σχεδιασμού της Μαρίνας Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας». Έχει ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία η χωροθέτηση της μαρίνας, στα πλαίσια του Ν.2160/93. Επιπροσθέτως, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 598/Δ/21.09.2022 το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.), αφού είχε προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη του ΣΤΕ.

Η δημοσίευση του Π.Δ. αποτελεί, την πρώτη επιτυχία στη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια να δημιουργηθεί μια σύγχρονη μαρίνα στην Πάλαιρο. Σήμερα δύο μαρίνες σε όλη την Ελλάδα έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες,που απαιτούνται και είναι αυτή της Παλαίρου και αυτή της Σαντορίνης. Πρόκειται για ένα πολυσήμαντο έργο υποδομής, το οποίο αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής, να αναβαθμίσει θεαματικά το τουριστικό προϊόν και να συμβάλει τα μέγιστα στη βιώσιμη ανάπτυξη της Παλαίρου και του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής με εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, αλλά και την αύξηση των εισοδημάτων των Δημοτών,που ασχολούνται με συναφή επαγγέλματα με τον τουρισμό, καθώς και των επιχειρήσεων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της Μαρίνας Παλαίρου, η οποία θα είναι μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Χώρας, έχουν ως εξής:
Θαλάσσια ζώνη συνολικής επιφάνειας 164 στρεμμάτων, με δυναμικότητα 400 θέσεων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής μήκους έως 50m και επιπλέον εποχιακές θέσεις για ακόμη μεγαλύτερα σκάφη.
Χερσαία ζώνη συνολικής επιφάνειας 34 στρεμμάτων, με μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 6.500m2. Οι επιτρεπόμενες χρήσεις στη χερσαία ζώνη περιλαμβάνουν κτίριο διοίκησης, πύργο ελέγχου, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, supermarket, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους υγιεινής, γραφεία, εστιατόρια, αναψυκτήρια, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχείο, κατοικίες, χώρος χερσαίας απόθεσης σκαφών με υπόστεγο διαμορφωμένες υπαίθριες εγκαταστάσεις, πεζοδρόμους, χώρους στάθμευσης και χώρους πρασίνου.

Θα ήταν άδικο, να μην ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν για να φτάσουμε στην υπογραφή του Φ.Ε.Κ. Αρχικά, τους Υπουργούς Έλενα Κουντουρά, Στέργιο Πιτσιόρλα, Θάνο Μωραίτη, Χάρη Θεοχάρη, Νικόλαο Ταγαρά, Λίνα Μενδώνη, Βασίλειο Κικίλια, καθώς και τους πρώην και νυν συνεργάτες μου (2014-2019), (2019-2022), Υπηρεσίες του Δήμου μας. Επιπροσθέτως, τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη,τον χωριανό δικηγόρο εν Αθήναι Ευάγγελο Πετρόπουλο και την εταιρία MARNETA. T.E…
Τέλος, τον τοπικό μας βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη για τις ατελείωτες ημέρες και ώρες που αφιερώσαμε για την επίτευξη του στόχου μας.

Όσα ΕΡΓΑ υποσχεθήκαμε υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν! Γνώμονας μας, η ανάπτυξη, η πρόοδος και η ανάδειξη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σε έναν από τους κορυφαίους Δήμους της χώρας. Συνεχίζουμε, με κύριο μέλημά μας την ανάπτυξη του Τόπου μας!