Παπαναστασίου : Λέω το αυτονόητο και με χαρακτηρίζουν από αιρετικό μέχρι αριστερό

Συνεχίζεται στους κύκλους των αυτοδιοικητικών της χώρας η γκρίνια για τη στήριξη που δεν λαμβάνουν από την εκάστοτε κεντρική κυβέρνηση, αλλά και η εσωστρέφεια για τη στάση της σημερινής ηγεσίας της ΚΕΔΕ, που από ορισμένους εκτιμάται ότι δεν είναι τόσο διεκδικητική όσο θα έπρεπε απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση.

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα είναι μάλλον το γεγονός ότι η Αυτοδιοίκηση δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα έσοδά της σε βάθος χρόνου, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να κάνει μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς.

Αυτό έθιξε ως προβληματισμό ο Δήμαρχος Αγρινίου στο τελευταίο ΔΣ της ΚΕΔΕ. «Πρέπει να μπούμε σε αυτό τον προβληματισμό» κάλεσε ο Γ. Παπαναστασίου τους συναδέλφους του Δημάρχους και πρόσθεσε : «έχω χαρακτηριστεί από αιρετικός μέχρι και αριστερός -και ξέρετε όλοι σε ποιο κόμμα ανήκω, ήμουν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ το 2012 και δεν εκλέχθηκα επειδή το πρωί δεν βγήκε η έδρα μου- και έχω χαρακτηριστεί, έτσι επειδή λέω το αυτονόητο. Είμαστε άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης και έχουμε ένα καψούλι για να ασχολούμαστε με αυτό. Αυτοί που κυβερνούν διαχρονικά αυτή τη χώρα πρέπει να κατανοήσουν ότι είμαστε ο πρώτος βαθμός εξουσίας που έρχεται καθημερινά σε επαφή με τον πολίτη και λύνει τόσα προβλήματα. Αν κατεβάσει ρολά ένας δήμος δεν θα λειτουργεί τίποτα από τα σκουπίδια, μέχρι την ύδρευση – αποχέτευση και τον οδοφωτισμό. Το έχουν αναλογιστεί αυτό; Πρέπει να καταλάβουν τι προσφέρει η Αυτοδιοίκηση».