Ας καταλάβουμε ότι η Τουρκία δεν μας δίνει καμία δικαιολογία για να προφέρουμε τη λέξη «διάλογος»

Κλείνουμε τα παράθυρα σε κάθε πρόκληση, ανοίγουμε την πόρτα του διαλόγου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής από την Πράγα αναφερόμενο στην προκλητική – επιθετική στάση της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι αυτή που αμφισβητεί ακόμη και την κυριαρχία των ελληνικών νησιών , σημειώνοντας ότι “είναι αδύνατον να υπάρξει εκτόνωση όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική ” από την πλευράς της Τουρκίας.Ο Κυριάκος Μητρσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα κλείνει τα παράθυρα σε κάθε πρόκληση και ανοίγει την πόρτα του διαλόγου, τονίζοντας ότι “έχουμε τη βεβαιότητα ότι έχουμε με το μέρος μας το διεθνές δίκαιο”.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι όσο η Τουρκία παραμένει εντελώς απέναντι από το Διεθνές Δίκαιο, εμείς με ποια λογική προφέρουμε τη λέξη «διάλογος». Η Τουρκία, όχι τώρα, αλλά από την εποχή που επέβαλε το casus belli, απειλώντας μας με πόλεμο, αν ασκήσουμε τα δικαιώματα που μας δίνει το Διεθνές Δίκαιο, δηλαδή να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, δεν μας δίνει ταυτόχρονα καμία δικαιολογία για να προφέρουμε τη λέξη «διάλογος».