Πιέζουν τη Σταρακά να «ακολουθήσει» τον Κατσιφάρα

Η σκέψη δεν είναι καινούργια σε ορισμένους που ενδιαφέρονται για το πώς θα κατέλθει η κεντροαριστερά στο Δήμο Αγρινίου στις δημοτικές εκλογές του 2023. Όμως η κλεψύδρα των 12 μηνών από την ημέρα που οι δημότες θα κληθούν να επιλέξουν τη νέα Δημοτική Αρχή στο Αγρίνιο έχει γυρίσει… Και πλέον τα πράγματα γίνονται πιο επιτακτικά.

Η Χριστινά Σταρακά το τελευταίο διάστημα δείχνει μέσα από πολλές κινήσεις της ότι θέλει και θα είναι κατά τα φαινόμενα υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και πληθαίνουν όσοι θέλουν να ξεκαθαρίσει τη στάση της σε σχέση με τα δημοτικά δρώμενα του Αγρινίου και ει δυνατόν να «ακολουθήσει» το παράδειγμα του Απ. Κατσιφάρα, που παραιτήθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο ανακοινώνοντας πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Περιφερειάερχης. Αυτή την αντίληψη έχουν κάποιοι και εντός της παράταξής της –μάλιστα ένας – δυο πιστεύουν ότι εκμεταλλεύεται τη θέσης για να προμοτάρει την υποψηφιότητά της- αλλά και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο που θέλουν η κεντροαριστερά, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, να κατέλθει στις εκλογές ενωμένη υπό ένα νέο επικεφαλής, που θα στερήσει από το Γ. Παπαναστασίου το 43% από το πρώτο γύρο. Αλλά και γιατί όχι, αν ο νυν Δήμαρχος έχει να αντιμετωπίσει κάποιο νέο «αντάρτικο», να έχει και την πρωτοκαθεδρία από τον πρώτο γύρο.

Η Χριστίνα Σταρακά μπορεί να έχει πολλές «συμπάθειες» στο ΣΥΡΙΖΑ όμως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήθελαν να έχουν το πάνω χέρι στα της σύμπραξης των δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτοδιοικητικό επίπεδο «χωλαίνει»… από την εποχή (2014) που κατέγραψε ένα στοιχειωδώς σοβαρό ποσοστό, μέχρι την εποχή (2019) που συμμετείχε στις εκλογές για την τιμή των όπλων. Μέχρι σήμερα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει τις προϋποθέσεις ή το πρόσωπο που να μπορέσει να «απορροφήσει» την αυτοδιοικητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έχοντας μεγαλύτερα ποσοστά, αλλά και “ρίζες” στην κοινωνία, θα έπρεπε να «απορροφήσει» το ΣΥΡΙΖΑ, αυτό τουλάχιστον λένε όσοι πιστεύουν ότι ο χώρος έχει εγκλωβιστεί στις προσωπικές επιδιώξεις της Χριστίνας Σταρακά θυμίζοντας ότι η τέως αντιπεριφερειάρχης κατάφερε να καταγράψει στο Δήμο Αγρινίου μικρότερο ποσοστό ακόμη και από τον Παύλο Μοσχολιό, όταν εκείνος κουβαλούσε τη φθορά δύο θητειών.