Καρβέλης : Στο Υπουργείο αποστέλλεται ο φάκελος για το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Ο φάκελος για τον εξοπλισμό του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου αποστέλλεται στο Υπουργείο Υγείας για χρηματοδότηση. Αυτό αποκάλυψε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας για τα καρδιολογικά προβλήματα, που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο.

Κάνοντας λόγο για μια σειρά οργανωμένων πρωτοβουλιών που θα έχουν «υγειονομική διάρκεια» για την πόλη του Αγρινίου και όλου του νομού, με σκοπό να μειωθούν και οι διαδρομές προς όμορους νομούς, που θέτουν σε κοστοβόρες και χρονοβόρες διαδικασίες τους συγγενείς των ασθενών, ο Γ. Καρβέλης ανέφερε χαρακτηριστικά : “αφουγκραζόμενοι την αυξημένη καρδιαγγειακή νοσηρότητα το νομού, ιδιαίτερα στον τομέα της στεφανιαίας νόσου και των οξέων στεφανιαίων συνδρομών, δεδομένου ότι ο διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής είναι επεμβατικός καρδιολόγος βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι, σε συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου έχουμε ολοκληρώσει της διαδικασίες για να αποσταλεί στο Υπουργείο ο φάκελος σχετικά με την έγκριση λειτουργίας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στην Καρδιολογική Κλινική της νοσηλευτικής μονάδας Αγρινίου, έργο που θα χρηματοδοτηθεί από την 6η Υγειονομική περιφέρεια.”

Παράλληλα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια υπερσύγχρονου μηχανήματος υπερήχων καρδιάς συνολικής αξίας 160.000€ που θα καλύψει τις ανάγκες του νόμου τόσο σε σύγχρονες υπερηχογραφικές τεχνικές, stress echo, διοισοφάγεια υπερηχογραφήματα και τρισδιάστατη υπερηχογραφία καρδιάς.

Μέχρι το τέλος του μήνα και η Μονάδα Εμφραγμάτων

Αναφορικά με τη στελέχωση της καρδιολογική κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου ο Γ. Καρβέλης ανέφερε ότι “μετά από πολλά χρόνια και μετά από ενέργειες της 6ης ΥΠΕ πληρώθηκαν όλες οι θέσεις μονίμων ιατρών της Καρδιολογικής Κλινικής (4 διορισμοί μόνιμων ιατρών και μια θέση υπό κρίση), ενώ όποτε απαιτήθηκε, το τμήμα στελεχώθηκε άμεσα με επικουρικούς ιατρούς.

Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, ενισχύθηκε η δυναμική του τμήματος να προσφέρει σύγχρονες καρδιολογικές υπηρεσίες σε εξωτερικούς ασθενείς, καθώς, πέραν από το τακτικό ωράριο, λειτουργεί πλέον καρδιολογικό ιατρείο απεικόνισης και κατά το απογευματινό ωράριο στα πλαίσια της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου.

“Ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους -και την ανάληψη καθηκόντων από τους νεοδιόριστους ιατρούς- να μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσίες στους ασθενείς του νόμου, καθημερινά, τόσο κατά το πρωινό, όσο και κατά το απογευματινό ωράριο. Με συντονισμένες ενέργειες, η καρδιολογική κλινική εξοπλίστηκε με τον σύγχρονο απαραίτητο εξοπλισμό, ενισχύθηκε με μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού και θα αποδοθεί στο νομό υπερσύγχρονη μονάδα εμφραγμάτων 5 κλινών. Αναμένονται οι τελευταίες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού και η μονάδα θα αρχίσει να λειτουργεί μέχρι το τέλος του μήνα” ανέφερε ο Γ. Καρβέλης.