Ο καθαγιασμός του ΠΑΣΟΚ δεν υποφέρεται

Αναμφίβολα η 18η Οκτωβρίου, η μέρα της «Αλλαγής», είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα.

Τα social media πλημμύρισαν από μηνύματα των στελεχών του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, που μας μιλούσαν για τα όνειρα και τις ελπίδες των μη προνομιούχων Ελλήνων, που υποτίθεται ότι τα δικαίωσε το ΠΑΣΟΚ. Είναι άδικο βέβαια από στελέχη του ΠΑΣΟΚ να ζητάμε να κάνουν μια αντικειμενική ιστορική αποτίμηση.

Αλλά είναι εντυπωσιακό πως δεν έχουν καταφέρει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να απαντήσουν πως είναι δυνατόν από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε τη χώρα τα περισσότερα χρόνια από τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση -και άρχισαν να ρέουν προς τη χώρα πακτωλοί δισεκατομμυρίων- πως φτάσαμε στη χρεοκοπία του 2010 και τα μνημόνια. Μας μιλούν για τις μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ π.χ. για το Εθνικό Σύστημα Υγείας λες και νωρίτερα δεν υπήρχαν νοσοκομεία στη χώρα. Και φυσικά για το ΕΣΥ με τα ράντζα στα μεγάλα νοσοκομεία, τα φακελάκια και το μέσον για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, δεν έχουν να πουν τίποτα. Δεν θέλουμε να είμαστε ισοπεδωτικοί, γιατί υπήρχαν και σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως το ΑΣΕΠ (άσχετα αν οι μεταρρυθμιστές υπουργοί εν προκειμένω ο Πεπονής πότε δεν «χώρεσαν» στον ηγετικό πυρήνα το κόμματος), αλλά και ο καθαγιασμός δεν υποφέρεται.

Η αλλαγή βέβαια υπήρξε και ήταν η αλλαγή του πολιτικού dna των Ελλήνων, καθώς ο Ανδρέας –όντας ο μόνος που κατάλαβε την ψυχοσύνθεση των Ελλήνων- κατάφερε να αναγάγει τα κατώτερα ένστικτα των Ελλήνων σε «ηθικό» πρότυπο.