Δράσεις του Δήμου Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

«14 Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη – Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου»

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του πληθυσμού αναφορικά με το πρόβλημα του Σακχαρώδη Διαβήτη, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης.

Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μέρα υπενθύμισης και επαγρύπνησης, καθώς η συχνότητα της νόσου αυξάνεται παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο ότι ο διαβήτης έχει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στο δυτικό κόσμο (ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου ll) και αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη συσχέτιση της με τον σύγχρονο τροπή ζωής, της διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, δίνοντας έμφαση στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις-εκδηλώσεις:
Συμβολική φωταγώγηση με γαλάζιο χρώμα του κτηρίου του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζας Ελλάδος) την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022.

Το Κοινωνικό Ιατρείο θα πραγματοποιήσει δωρεάν μέτρηση σακχάρου, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, από ώρα 10:00 έως 13:00 για όλους τους πολίτες μας στον πεζόδρομο της Χαρίλαου Τρικούπη (είσοδο Δημαρχείου).

Οι Δομές Αστέγων θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μέτρηση σακχάρου για τους πολίτες τοπικών κοινοτήτων από ώρα 10:00 έως 12:00,ως εξής :
Αγγελόκαστρο, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 στην Αίθουσα πρώην Δημαρχείου
Παπαδάτες, την Τετάρτη16 Νοεμβρίου 2022 στην Αίθουσα πρώην Δημαρχείου
Λεπενού ,την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 στο Κοινοτικό Ιατρείο

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Αιτ/νιας “Γλυκιά Οικογένεια”, μέλος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη)συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στη ζωή μας» στην αίθουσα της Δημοτικής Λαχαναγοράς Αγρινίου, την Δευτέρα 14 Νοέμβριου 2022, ώρα 17:30μ.μ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό του κ. Κων/νου Καλαντζή, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και του κ. Γεώργιου Αγραφιώτη, Εκπροσώπου του Ιατρικού Συλλόγου και τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής:
«Περι….κυκλώνοντας τον διαβήτη»
ομιλήτρια: κ. Χριστίνα Νείλα Παιδίατρος, MD, MSc στον Σακχαρώδη Διαβήτη
«Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 – Επιπλοκές»
ομιλητής: κ. Απόστολος Ξυλωμένος, Ειδικός Παθολόγος, με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη,
«Σακχαρώδης διαβήτης και Καρδιαγγειακός κίνδυνος»
ομιλητής: κ. Δημήτριος Β. Παπασάϊκας, Ειδικός Καρδιολόγος, τ.ιατρός καρδιολόγος NHS, King’s College Hospital, Λονδίνο
Την εκδήλωση θα συντονίζει η κ. Σοφία Ζαμπάρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Αιτ/νίας «Γλυκιά Οικογένεια»

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Καλαντζής Κωνσταντίνος δηλώνει ότι σε εποχές κρίσης, όπως αυτή, συνειδητοποιούμε ότι η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό για την ανθρώπινη ζωή και αποτελεί χρέος όλων μας να επενδύσουμε και να ενισχύσουμε τη δημόσια υγεία στον τόπο μας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ