Το «ολίγον σκάνδαλο»

Από τη λίστα με αυτούς που υποτίθεται πως τους παρακολουθούσαν με το ενιαίο σύστημα Predator και που δημοσιεύθηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα, η προσοχή της στήλης έπεσε σε ένα πρόσωπο.

Πρόκειται για τον Αντιναύαρχο ε.α. Αλέξανδρο Διακόπουλο, τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, ο οποίος, εάν ενθυμείστε, είχε παραιτηθεί στα μέσα Αυγούστου 2020, στη συνέχεια δηλώσεων που είχε πραγματοποιήσει για τις παραβιάσεις του «Ορούτς Ρέις» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. «Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση». Αυτό είχε δηλώσει τότε ο κ. Διακόπουλος, ερχόμενος σε σύγκρουση με το κυβερνητικό αφήγημα που μιλούσε για ανύπαρκτες έρευνες του σεισμολογικού ερευνητικού σκάφους. Και για να διευκολύνει την κυβέρνηση οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Για να έλθουμε στο σήμερα, μπορεί ορισμένοι να χαρακτήριζαν ως ανύπαρκτο το σκάνδαλο των υποκλοπών ωστόσο, η ρήση Διακόπουλου επανέρχεται στο προσκήνιο. «Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος». Κατά παράφραση «δεν υπάρχει ολίγον σκάνδαλο».

πηγή : tovima.gr