Φαρμάκης σε Μητσοτάκη : Αντιστρέψαμε την εικόνα της Δυτικής Ελλάδας

«Να είστε συνεχώς στο πλευρό μας, να συνεχίσετε την προσπάθεια ισορροπίας της χώρας» κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας πως όσα έγιναν αυτά τα τρία χρόνια σε αυτόν εδώ τον τόπο είναι σημαντικά

Διευρυμένη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την Πάτρα του 2030 πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης μίλησε για «νέα εποχή, όπου δεν πάνε μόνο οι τοπικοί φορείς στις κυβερνήσεις αλλά και οι κυβερνήσεις στους τοπικούς φορείς», ενώ εξέφρασε την «ικανοποίηση για όσα πετύχαμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και αγωνία για το αύριο ώστε οι υπαρκτές δυνατότητες να γίνουν μέρισμα για την κοινωνία μας».
Ο Νεκτάριος Φαρμάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «να είστε συνεχώς στο πλευρό μας, να συνεχίσετε την προσπάθεια ισορροπίας της χώρας και εμείς θα κάνουμε τον τόπο μας ισχυρό πρωταγωνιστή».

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για αναστροφή της εικόνας στη Δυτική Ελλάδα. «Το μαρτυρούν οι αριθμοί επιτάχυνσης του Περιφερειακού μας Προγράμματος. Οι πληρωμές του ΠΕΠ τριπλασιάστηκαν. Και αυτό σημαίνει ότι έγινε έργο. Πραγματικό έργο προς όφελος των πολιτών και της τοπικής ανάπτυξης.Το μαρτυρούν τα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν σημαντική υποχώρηση των δεικτών ανεργίας. Η Δυτική Ελλάδα έπαψε πλέον να είναι πρωταθλήτρια ανεργίας, σημειώνοντας μάλιστα την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στο σύνολο των απασχολούμενων από το 2011.

Το μαρτυρούν οι αριθμοί των έργων που εντάξαμε, δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε. Σε τρία μόλις χρόνια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δρομολογήσαμε έργα που αντιστοιχούν σε ένα ακόμα ΠΕΠ. Δηλαδή, ένα πλήθος έργων που κάποτε απαιτούσε 7-8 ή και 10 χρόνια για να υλοποιηθεί, έγινε σε τρία μόνο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης υπογραμμίζει ότι όλα αυτά έγιναν υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.

Τέλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ενεργειακό project της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. «Τολμήσαμε να προχωρήσουμε ένα εμβληματικό σχέδιο ενεργειακής μετάβασης, ενεργοποιώντας και συντονίζοντας πάνω από 60 τοπικούς φορείς, με στόχο να ελαφρύνουμε από το ενεργειακό κόστος πάνω από 300.000 συμπολίτες μας, οι 140.000 εκ των οποίων είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες», είπε για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο, που σχεδιάζει η Περιφέρεια στο Μεσολόγγι και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συμβάλλουμε όλοι ώστε να υλοποιηθεί, γιατί θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα – αν όχι το μεγαλύτερο – συνεργατικά πάρκα της Ευρώπης και ταυτόχρονα, ένα εμβληματικό έργο πράσινης ενέργειας για όλη τη χώρα».