Η ανεργία μειώνεται, αλλά τι δίνουν οι δουλειές που δημιουργούνται;

Σήμερα θα ολοκληρωθεί η διήμερη περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη στην Αχαΐα. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του από το Αίγιο, που όπως είπε του φέρνει γούρι… Στην κουβέντα που έκανε εκεί με τοπικούς φορείς δήλωσε ότι η κυβέρνηση στις κρίσεις που αντιμετώπισε κράτησε την κοινωνία όρθια.

Αναφερόμενος δε στα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας είπε: «Αγαπητέ Νεκτάριε είστε πρωταγωνιστές στη μείωση ανεργίας».

Αν πρόκειται για μια αβάντα του Πρωθυπουργού προς τον Περιφερειάρχη, η ατάκα αυτή είναι κατανοητή. Όμως η ανεργία δεν είναι ο μόνος κρίσιμος δείκτης. Η Δυτική Ελλάδα την τελευταία διετία δείχνει να έχει καλές επιδόσεις, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι βρίσκονταν στον πάτο όλων των αναπτυξιακών δεικτών. Μέχρι το 2020 σύμφωνα με τη Eurostat το 27% του πληθυσμού της Δυτικής Ελλάδας βρίσκονταν αντιμέτωπο με σοβαρό κίνδυνο φτώχειας. Και με τον πληθωρισμό που επικρατεί σήμερα, μάλλον αυτή η εικόνα δεν έχει αλλάξει. Αν όλο και περισσότερος κόσμος βρίσκει δουλειά είναι θετικό, αλλά έχει σημασία και τι απολαβές δίνουν οι δουλειές που δημιουργούνται.