Γ. Παπαναστασίου : Θέμα του Πανεπιστημίου οι υποδομές

Το μπαλάκι στο Πανεπιστήμιο Πατρών πετάει ο Δήμαρχος Αγρινίου για την ανάπτυξη υποδομών του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο. Θέμα που μπορεί να μην είναι επείγον, αφού πλέον στο Αγρίνιο εδρεύει μόνο ένα Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, ωστόσο είναι κρίσιμο για τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, αφού στα «σκαριά» υπάρχει το δεύτερο Τμήμα της Γεωπονικής Σχολής, αλλά και η ιδέα για την Κτηνιατρική Σχολή.

Ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Χρ. Σταρακά στο δημοτικό συμβούλιο, διευκρίνισε ότι ο Δήμος Αγρινίου είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο αίτημα του Πανεπιστημίου για παραχώρηση χώρου με σκοπό την ανάπτυξη υποδομών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αγρινίου είναι έτοιμος να παραχωρήσει δημοτικό χώρο 10 στρεμμάτων, εκεί που σήμερα βρίσκεται ο δημοτικός λαχανόκηπος, για το σκοπό αυτό. Η πρόθεση αυτή, σύμφωνα με το Γ. Παπαναστασίου, είναι γνωστή στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, που είχε υποβάλλει το σχετικό αίτημα, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να συντάξει την πρότασή του προς το Υπουργείο Παιδείας για έργα ΣΔΙΤ.

«Από εκεί και πέρα είναι θέμα του Πανεπιστημίου αυτό και όχι του Δήμου» ανέφερε ο Γ. Παπαναστασίου και πρόσθεσε πως ο Δήμος Αγρινίου είναι έτοιμος να προβεί στην παραχώρηση αμέσως μόλις ζητηθεί.