Γ. Βασιλειάδης : Το παράκεντρο των παρακολουθήσεων του Μαξίμου ανάγει τη χώρα στη μετεμφυλιακή περίοδο

1669828531410Στο πλαίσιο των πολιτικών εκδηλώσεων – ημερίδων που πραγματοποιεί πανελλαδικά ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό τα στελέχη του κόμματος να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία της εκάστοτε περιοχής ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 30/11/22 ημερίδα, στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με ομιλητή τον πρ. υπουργό και νυν αναπληρωτή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βασιλειάδη και τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας και ανάπτυξης Γιάννη Σαρακιώτη.

Ο σκοπός της επίσκεψής τους στο Αγρίνιο ήταν να εξειδικεύσουν τους έξι άξονες του προγράμματος του κόμματος όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα. Σε γενικότερο πλαίσιο της σειράς επισκέψεων – ημερίδων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα είναι η αδιαμεσολάβητη επαφή του κόμματος με την εκάστοτε τοπική κοινωνία και η «χαρτογράφηση» των καθημερινών προκλήσεων, που αυτή αντιμετωπίζει.

Ο Γ. Βασιλειάδης επικεντρώθηκε στην εισήγηση του στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο έστω και ακροθιγώς μπήκε στον πειρασμό να σχολιάσει την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και το θέμα των υποκλοπών – παρακολουθήσεων, υποστηρίζοντας ότι το παράκεντρο των παρακολουθήσεων, που είχε στήσει το Μαξίμου, ανάγει την πολιτική ζωή της χώρας στην πρώτη μετεμφυλιακή περίοδο. Αυτή όμως η ιστορική σύγκριση είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

1669827244565Ο Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας για τους άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε διεξοδικά στις παρεμβάσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, στον τομέα της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων και της οικονομικής δυνατότητας του πολίτη, παρεμβάσεις στο πλαίσιο της ανάπτυξης, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και προς την κατεύθυνση των μεγάλων δημοκρατικών τομών που έχει ανάγκη ο τόπος, παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.

Ο Γ. Βασιλειάδης τέλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που όπως είπε βλάπτει την οικονομία και τη δημοκρατία.

Eκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ με Γ. Βασιλειάδη