Η ενεργειακή κρίση θα αναγκάσει πολλούς να παίξουν το ρόλο της «Ιφιγένειας»

«Θα πρέπει να ξέρουν ότι, δεν είμαστε δεδομένες Ιφιγένειες. Μπορεί να γίνουμε και Κλυταιμνήστρες… Δεν κάνουμε αντιπολίτευση. Καταγράφουμε ό,τι συμβαίνει». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης των ΔΕΥΑ της χώρας και δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει στηρίξει τις Δημοτικές Επιχειρήσεις έναντι στης ενεργειακής κρίσης.

Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία του αυτοδιοικητικού κόσμου της χώρας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι αποδίδει καλύτερα στο ρόλο της Ιφιγένειας, παρά της Κλυταιμνήστρας… Γιατί, αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, τότε δεν θα είχαν φτάσει να υπολογίζονται σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια οι παρακρατηθέντες πόροι από την Αυτοδιοίκηση.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης των ΔΕΥΑ της χώρας, Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, από την πλευρά του αποκάλυψε τη στιχομυθία που είχε με την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ. «Όταν ζητήσαμε βοήθεια από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Σκυλακάκης μας είπε: “Αυξήστε την τιμή του νερού”! Τι έχει τελικά στο μυαλό της η κυβέρνηση; Όχι δεν θα το κάνουμε. Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Είναι ανάγκη να αυξηθεί η επιδότηση στη μεγαβατώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Αν ισχύει αυτή η στιχομυθία, τότε η Κυβέρνηση πράγματι φέρεται τουλάχιστον απερίσκεπτα και είναι πολύ επιεικής ο όρος, αν κρίνουμε ότι μιλάμε για κάτι τόσο βασικό στην καθημερινότητα του ανθρώπου, όπως η παροχή νερού. Από την άλλη, χωρίς κυβερνητική βοήθεια, πως θα γίνει το… μαγικό κάποια στιγμή να μην αυξηθούν τα τιμολόγια του νερού; Η ενεργειακή κρίση τελικά θα αναγκάσει πολλούς να παίξουν το ρόλο της «Ιφιγένειας» και το 2023 είναι εκλογική χρονιά για όλους…